Η ανακοίνωση αυτή αποτέλεσε αφορμή για να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω στα έξυπνα υφάσματα, μία κατηγορία που υπάρχει ήδη από τη δεκαετία του ‘90. Στην έρευνα και την ανάπτυξή τους δραστηριοποιούνται κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Stanford και το Cambridge, αλλά και τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Apple, η Google και η Samsung, ακόμα και ο Αμερικανικός Στρατός μέσω της DARPA.
Έξυπνα υφάσματα και υπολογιστές -νήματα
Η εφεύρεση του MIT αφορά μία από τις πλέον εντυπωσιακές τεχνολογίες στον χώρο των έξυπνων υφασμάτων. Οι υπολογιστές-νήματα προσφέρουν ευελιξία στην κίνηση, ενώ οι μετρήσεις τους παρουσιάζουν εξαιρετική ακρίβεια, αγγίζοντας το 95% σε περίπτωση συνδυασμού πολλαπλών μονάδων σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές. Το μέγεθός τους είναι τόσο μικρό, που πρακτικά καθίστανται αόρατοι.
Τόσο οι υπολογιστές του MIT βέβαια, όσο και οι άλλες αντίστοιχες τεχνολογίες θα πρέπει να δοκιμαστούν σε βάθος χρόνου, ώστε να διαπιστωθεί η αντοχή τους στη φθορά (χρήση, πλύσιμο, περιβάλλον). Σε αυτό, το MIT έχει προβάδισμα, καθώς ο Αμερικανικός Στρατός και το Ναυτικό συμφώνησαν να δοκιμάσουν σχετικά υφάσματα σε επικείμενη χειμερινή άσκησή τους στην Αρκτική σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -40οC.