Σχετικά με εμάς

Ανακαλυψτε ποιοι ειμαστε

Γιατί Pencil on the moon;

Σύμφωνα με έναν δημοφιλή αστικό μύθο κατά τη διάρκεια της «κούρσας του διαστήματος», η NASA είχε δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και αναρίθμητες ώρες έρευνας για την ανάπτυξη ενός στυλό που να γράφει στο διάστημα. Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι απλώς χρησιμοποιούσαν μολύβι. Όπως και όλοι οι αστικοί μύθοι, έτσι κι αυτός διαθέτει μερικά ψήγματα αλήθειας –πράγματι η NASA διερεύνησε τη δυνατότητα δημιουργίας ενός στυλό που να γράφει σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, αλλά λόγω κόστους οι αστροναύτες συνέχιζαν να χρησιμοποιούν μολύβια*.
Η ιστορία πάντως μας δίνει την αφορμή να τονίσουμε τη σημασία της απλότητας, ενώ παράλληλα μας υποχρεώνει να αναγνωρίσουμε την αξία της έρευνας και της εξέλιξης, οι οποίοι άλλωστε είναι οι βασικοί πυλώνες αυτού του blog.

*Παρότι η NASA εγκατέλειψε το project, η Fisher Pens ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός στυλό με δικούς της πόρους. Όταν τελικά το παρουσίασε, η NASA έσπευσε να το προμηθευτεί για τις διαστημικές αποστολές της. Λίγα χρόνια αργότερα, το ίδιο έπραξε και η διαστημική υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα τρέχουν ταχύτερα απ’ ό,τι μπορούμε να προβλέψουμε. Το pencilonthemooon.gr είναι ένα blog που φιλοδοξεί να βρεθεί στην καρδιά των εξελίξεων αυτών και να μετρήσει τον «σφυγμό» τους.

Εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι και επιστημονικοί συνεργάτες παρακολουθούν, καταγράφουν και αναλύουν τις σημαντικότερες εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, των νέων τεχνολογιών, της υγείας και της ζωής στην ψηφιακή εποχή.

Στόχος μας να προσφέρουμε ενημέρωση, άποψη και πεδίο προβληματισμού και συζήτησης για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, αλλά σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν τον κόσμο του αύριο.

Το blog είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, απόλυτα προσαρμοσμένες στις σύγχρονες αλλά και μελλοντικές ανάγκες.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του pencilonthemoon.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.