Ανασκόπηση 2018: Τα 5+1 άρθρα μας που διαβάστηκαν περισσότερο

Ανασκόπηση 2018: Τα 5+1 άρθρα μας που διαβάστηκαν περισσότερο

Ανακαλέστε τα πιο πολυδιαβασμένα κείμενα του Pencil on the Moon για τη χρονιά που έφυγε

Η πρώτη χρονιά της διαδρομής του Pencil on the moon στο online περιβάλλον μόλις ολοκληρώθηκε και δεν έχουμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη και το ενδιαφέρον σας. Oι αναγνώσεις και οι κοινοποιήσεις των άρθρων μας στα social media ήταν αναρίθμητες, και αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στη στατιστική προκειμένου να αναδείξουμε τα 5+1 κείμενα που διαβάσατε περισσότερο κατά τη διάρκεια του 2018.

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα, σας ευχόμαστε καλή χρονιά, και δεσμευόμαστε για ακόμη καλύτερο και πιο δημιουργικό 2019, με το βλέμμα στο μέλλον.

Print

Η επιστήμη μίλησε: τα push-ups και οι κοιλιακοί σώζουν ζωές 

Μάλλον «δύσκολο» θέμα εν μέσω εορταστικών τραπεζιών με άφθονο φαγητό και ποτό, αλλά από την ημέρα που δημοσιεύτηκε, κερδίζει σταθερά αναγνωσιμότητα και shares στα κοινωνικά δίκτυα. Αφού λοιπόν από Δευτέρα θα ξεκινήσετε (λέμε τώρα) δίαιτα, δοκιμάστε κι ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες βελτιώνει την υγεία και επιμηκύνει το προσδόκιμο ζωής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ. 

wireless-charging-min

Η φόρτιση των συσκευών σύντομα θα είναι εξίσου απλή με τη σύνδεση στο Wi-Fi

Η αισθητή διαφορά που κάνουν οι μεγάλες τεχνολογικές ανακαλύψεις στη ζωή μας είναι ότι αφενός μας αφήνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο (εκτός απ’ όταν κάνουμε κατάχρηση των συσκευών) και ότι κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά μας. Μια φαινομενικά απλή αλλά άκρως ουσιαστική ανακάλυψη προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ασύρματη φόρτιση συσκευών, η οποία αναμένεται να μας απαλλάξει από τα σπαγγέτι καλωδίων και τους φορτιστές που όλο κάπου ξεχνάμε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

driving-AR-min

Η τεχνολογία AR στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Μία από τις πλέον αναδυόμενες και πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες είναι η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) που «παντρεύει» αποτελεσματικά την Εικονική Πραγματικότητα με τον πραγματικό κόσμο. Και οι εφαρμογές της δεν εξαντλούνται στην ψυχαγωγία και το gaming, αλλά επεκτείνονται σε άλλους τομείς όπως η οδήγηση. Θυμηθείτε το άρθρο για τους τρόπους που η AR αλλάζει το πώς οδηγούμε και πλοηγούμαστε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

screen-time-kids-main

Screen Time: Πόσο χρόνο πρέπει να περνούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη;

Ένα από τα πιο καίρια ερωτήματα για γονείς και όχι μόνο: Το επιτρεπτό διάστημα που μπορούν να περνούν τα παιδιά μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού. Αναλύσαμε πολλές σχετικές επιστημονικές μελέτες και απόψεις ειδικών και καταλήξαμε στα αδρά όρια, τα οποία βέβαια πρέπει να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του κάθε παιδιού, χωρίς να χρειαστεί να το αποκόψουμε από τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ. 

Aftonoma-Aytokinita

Τα αυτόνομα οχήματα έρχονται για να αλλάξουν τον κόσμο

Το μεγάλο μας αφιέρωμα στα αυτόνομα (ή πιο ορθά, αυτοδοηγούμενα) οχήματα κέρδισε την αναγνωστική σας προσοχή, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον του κοινού για ζητήματα με μελλοντική προοπτική. Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, βέβαια, βρίσκονται πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι πιστεύουμε και στο «χορταστικό» άρθρο μας αναλύουμε πολλές από τις πτυχές τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ. 

eyedrops-min

Οι νανοσταγόνες που διορθώνουν τη μυωπία

Το άρθρο που κλείνει τη λίστα υπογραμμίζει επίσης την τάση των αναγνωστών του Pencil on the moon να ψάχνουν θέματα πέρα από την τρέχουσα επικαιρότητα. Η πειραματική καινοτομία μιας επιστημονικής ομάδας να διορθώσει τη μυωπία και άλλες οφθαλμικές παθήσεις με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας είναι μια μικρή μόνο ένδειξη του συναρπαστικού μέλλοντος που μας περιμένει. Και το οποίο, δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε, βρίσκεται αρκετά κοντά…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η πιο προηγμένη επιστημονική έρευνα, η πιο εξελιγμένη τεχνολογία αλλά και η πιο πολύπλοκη εφεύρεση υπηρετούν τον ίδιο σκοπό, να κάνουν την καθημερινότητά μας απλούστερη και ευκολότερη. Με δυο λόγια να ομορφύνουν τη ζωή μας!

Αυτή είναι η πηγή απ την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog. Αν και πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε… και στο φεγγάρι.