Ανασκόπηση 2019: Τα 5+1 άρθρα μας που διαβάστηκαν περισσότερο

Ανασκόπηση 2019: Τα 5+1 άρθρα μας που διαβάστηκαν περισσότερο

Αυτά είναι τα κείμενα του Pencil on the Moon που διαβάσατε και μοιραστήκατε περισσότερο τη χρονιά που έφυγε

Το Pencil on the Moon έκλεισε ήδη τα δύο του χρόνια στον «αέρα» και το ενδιαφέρον των αναγνωστών παραμένει αμείωτο. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη, και ανταποδίδουμε με την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε. Ακολουθούν τα 5+1 άρθρα που διαβάσατε και μοιραστήκατε περισσότερο κατά τη διάρκεια του 2019.

Καλή χρονιά σε όλους!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΤΡΟΧΑ ΣΚΟΥΤΕΡ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Όπως αποδεικνύεται από τα εντυπωσιακά στατιστικά επισκεψιμότητας και αναγνωσιμότητας αυτού του άρθρου, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση δεν είναι παροδική μόδα – ακόμη και στη χώρα μας, που για να είμαστε ειλικρινείς, έχει μείνει πίσω στις εξελίξεις.

Εδώ παρουσιάσαμε το ευρωπαϊκό project RESOLVE που έχει στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη, την κατασκευή και την προώθηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων κατηγορίας L (ELV: Electric L-category Vehicles). Οι κατασκευαστές τους υπόσχονται χαμηλό κόστος, μηδαμινό ενεργειακό αποτύπωμα, αποσυμφόρηση των πόλεων από το μποτιλιάρισμα, και βέβαια πιο χαλαρή καθημερινότητα για τους οδηγούς.

Διαβάστε το άρθρο εδώ. 

ELVs-3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Γιατί ολοένα και περισσότερες προηγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες επανακαθορίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματά τους και στρέφονται στον προγραμματισμό; Γιατί όπως τονίζουν σχεδόν όλοι οι ειδικοί, ο προγραμματισμός είναι η απολύτως απαραίτητη δεξιότητα που όχι μόνο θα βοηθήσει τους σημερινούς μαθητές να βρουν δουλειά στο μέλλον, αλλά θα ενισχύσει τον τρόπο σκέψης και τη δημιουργικότητά τους.

Διαβάστε το άρθρο εδώ. 

ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ DRONE ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Είπαμε ότι η χώρα μας έχει μείνει πίσω σε πολλά θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο, αλλά να που έχουμε και μια πολύ σημαντική ελληνική πρωτιά. To Ouranos είναι ένα καινοτόμο μη επανδρωμένο σκάφος αρθρωτού σχεδιασμού που διαθέτει αυτονομία 10 ωρών και εμβέλεια 100 χιλιομέτρων.

Το ελληνικής κατασκευής drone μπορεί να αξιοποιηθεί σε πληθώρα αποστολών: από εναέρια επιτήρηση και συλλογή δεδομένων, μέχρι την αεροφωτογράφηση και τη μεταφορά επείγουσας βοήθειας, καθώς μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 10 κιλών.

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ouranos2

ΠΟΣΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ;

Εδώ και δεκαετίες, γιατροί, διατροφολόγοι, γυμναστές και άλλοι ειδικοί συστήνουν να περπατάμε όσο μπορούμε – η γενική οδηγία είναι να κάνουμε περισσότερα από 10.000 βήματα καθημερινά. Μια νέα επιστημονική μελέτη με δείγμα χιλιάδες ηλικιωμένους αποδεικνύει ότι ο στόχος είναι υπερβολικός και μάλλον αχρείαστος, αφού η καλή σωματική υγεία επιτυγχάνεται και με λιγότερα βήματα.

Θυμηθείτε ποια είναι η νέα επιστημονική πρόταση, αλλά και πού εντοπίζονται οι ρίζες του μύθου των 10.000 βημάτων (και διαπιστώστε παράλληλα πόσο ισχυρό είναι το μάρκετινγκ).

Διαβάστε το άρθρο εδώ. 

Η ΕΞΥΠΝΗ ΓΛΑΣΤΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Λέμε συχνά ότι η τεχνολογία έχει ξεφύγει (από κάθε άποψη). Κι αυτό το home gadget είναι η απόδειξη ότι μπορεί να ξεφύγει ακόμη περισσότερο. Το Lüa smart planter είναι μια γλάστρα που βασίζεται στο Internet-of-Things για να προσφέρει στα φυτά τρόπο έκφρασης. Το μέσο που τους δίνει για να εκφράσουν τα αισθήματά τους, είναι η ενσωματωμένη οθόνη. Και κάπως έτσι, τα φυτά σας μετατρέπονται σε κατοικίδια (που δεν γαβγίζουν και δεν αφήνουν τρίχες στο χαλί).

Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Lua-2

Η ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ: ΑΣΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙ

Το συμπέρασμα μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, αλλά σειρά ερευνών συνδέουν τη γιόγκα με τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη, μάλιστα, δίνει πολλές ελπίδες σε όσους υποφέρουν από πόνους στη μέση και την πλάτη. Το εντυπωσιακότερο εύρημά της είναι ότι η γιόγκα (ακόμη και αν γίνεται δυο φορές την εβδομάδα) ανακουφίζει από τον πόνο περισσότερο κι από ισχυρά αναλγητικά, ενώ παράλληλα χαρίζει ευεξία και καλύτερη διάθεση.

Διαβάστε το άρθρο εδώ. 

YogaMat-1-min

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.