Πώς η ελεγχόμενη γκρίνια βελτιώνει τη καθημερινότητα σου

Πώς η ελεγχόμενη γκρίνια βελτιώνει τη καθημερινότητα σου

Η επιστήμη υποδεικνύει ότι μερικές φορές η (ελεγχόμενη) γκρίνια και το παράπονο είναι ευεργετικά

Έχετε παρατηρήσει ότι η ερώτηση «Πώς είσαι;» είναι η πρώτη που θα σας απευθύνει ένα μέλος της οικογένειάς σας ή ένα φιλικό πρόσωπο κάθε φορά που επικοινωνείτε; Είναι η πλέον ενδεδειγμένη ατάκα προκειμένου να ανοίξει την κουβέντα καθώς επιδέχεται ατελείωτων απαντήσεων και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία πολλαπλών συζητήσεων. Ωστόσο, αν επιλέξετε να απαντήσετε μηχανικά «Όλα καλά» η συζήτηση θα οδηγηθεί γρήγορα σε ένα άδοξο τέλος. Έχετε λύσει όλα τα προβλήματά σας, δεν σας απασχολεί τίποτα, είστε ένα ευτυχισμένο άτομο. Άλλα νέα;

Εκφραστείτε ελεύθερα

Θυμηθείτε, εάν ένας συγγενής ή φίλος επιδιώξει να επικοινωνήσει μαζί σας, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενδιαφέρεται για εσάς. Έτσι, όταν ρωτά «Πώς είσαι;» πιθανότατα επιδιώκει πραγματικά να μάθει πώς περνάτε και τι σας απασχολεί.

Αν λοιπόν δεν είναι «όλα καλά», γιατί να προσπαθήσετε να ξεγελάσετε κάποιον που νοιάζεται για σας, προσποιούμενοι ότι δεν έχετε τίποτα να παραπονεθείτε; Όταν κρύβετε τα συναισθήματά σας για θέματα που αντιμετωπίζετε, στερείτε από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο την ευκαιρία να σας κάνει να νιώσετε λίγο καλύτερα.

Parapona2

Photo credit: CC0 licence via pexels.com

Παραπονεθείτε χωρίς ενοχές

Πολλοί άνθρωποι απαντούν «όλα καλά» επειδή απλώς αισθάνονται ενοχές όταν παραπονούνται. Πώς θα μπορούσατε πιθανώς να εκφράσετε το γεγονός ότι αισθάνεστε μοναξιά ενώ υπάρχουν εκατομμύρια ορφανά παιδιά στον κόσμο; Πράγματι, υπάρχουν πολύ χειρότερα. Όμως, η αναγνώριση της δυστυχίας των άλλων δεν θα οδηγήσει με έναν μαγικό τρόπο στην εξαφάνιση των δικών σας προβλημάτων.

Χρειάζεται να ακουστούν και τα δικά σας προβλήματα. Γιατί λοιπόν να μην εκφράσετε ανοιχτά τα παράπονα και τους προβληματισμούς σας; Γιατί να μην επιτρέψετε σε κάποιον που ενδιαφέρεται για εσάς να προσφέρει μια νέα προοπτική για το θέμα που σας απασχολεί;

CC0 licence via rawpixel.com

Έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου να μ' ακούσεις;

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος που ενδιαφέρεται για σας, θα σας ρωτήσει «Πώς είσαι;» σκεφτείτε μια εναλλακτική απάντηση από το τετριμμένο «Όλα καλά». Ανταποκριθείτε απαντώντας κάτι όπως «Η αλήθεια είναι ότι με απασχολεί ένα θέμα. Έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου να μ' ακούσεις;»

Αυτό από μόνο του θα αναζωογονήσει τη συνομιλία και η εμπιστοσύνη που δείχνετε στον συνομιλητή σας, θα τον ευαισθητοποιήσει και θα τον φέρει πιο κοντά σας. Στο τέλος τέλος, το να εκφράσετε ανοιχτά τα παράπονά σας, μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία ενδοσκόπησης και να σας επιτρέψει να βρείτε λύση σε ορισμένα από αυτά.

Άλλα νέα;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η πιο προηγμένη επιστημονική έρευνα, η πιο εξελιγμένη τεχνολογία αλλά και η πιο πολύπλοκη εφεύρεση υπηρετούν τον ίδιο σκοπό, να κάνουν την καθημερινότητά μας απλούστερη και ευκολότερη. Με δυο λόγια να ομορφύνουν τη ζωή μας!

Αυτή είναι η πηγή απ την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog. Αν και πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε… και στο φεγγάρι.