To έξυπνο αυτοκινητάκι «διασταυρώνεται» με τα video games

To έξυπνο αυτοκινητάκι «διασταυρώνεται» με τα video games

Ένα toy car εξοπλισμένο με NFC δείχνει τον δρόμο για τα παιχνίδια του αύριο

Αν έχετε παιδιά, σίγουρα θα έχετε στο σπίτι και κάποιο από τα γνωστά αυτοκινητάκια, που επί δεκαετίες βρίσκουν τον δρόμο τους προς τα παιδικά δωμάτια (συχνά και προς άλλα δωμάτια του σπιτιού, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους απρόσεκτους γονείς που τα πατούν). Τα τελευταία χρόνια, όμως, τα video games, τα tablets και οι υπολογιστές έχουν απομακρύνει αισθητά τα παιδιά από τα παραδοσιακά παιχνίδια.

H Mattell, ένας από τους γνωστότερους κατασκευαστές toy-cars, σε μια προσπάθεια να αναστρέψει την τάση, λανσάρει μια νέα σειρά παιχνιδιών που ενσωματώνουν τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, χωρίς να αλλοιώνουν το παραδοσιακό fun του παιχνιδιού.

HotWheels2-min

Photo credit: Mattel

Τα Hot Wheels της νέας εποχής

Τα γνωστά αυτοκινητάκια Hot Wheels της Mattell μπαίνουν λοιπόν στη νέα εποχή, καθώς ενσωματώνουν συνδεσιμότητα NFC, θυμίζοντας τα Nintendo Amiibo τα οποία έχουν ήδη σημειώσει παγκόσμια επιτυχία ακολουθώντας τη λογική της σύνδεσης του υλικού παιχνιδιού με μια εφαρμογή για smartphone ή tablet.
[Η ασύρματη τεχνολογία NFC (Near Field Communication – επικοινωνία κοντινού πεδίου) επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων σε κοντινή απόσταση (3-5 εκατοστών) μεταξύ δύο συσκευών που ενσωματώνουν αντίστοιχα τσιπ ή/και αισθητήρες.]

Τα Hot Wheels ID δεν είναι απλώς διασυνδεδεμένα αυτοκινητάκια. Λειτουργούν στο πλαίσιο μιας διαδραστικής πλατφόρμας, μέρος της οποίας είναι το Race Portal, πάνω στο οποίο τρέχουν τα αυτοκίνητα της επιλογής σας.

Το ενσωματωμένο chip NFC επιτρέπει την επικοινωνία τους με το κινητό ή το tablet, προκειμένου να μεταδίδουν δεδομένα – με βασικό τη μοναδική τους ταυτότητα που τους επιτρέπει να εντάσσονται σε ένα ψηφιακό γκαράζ, αλλά και στοιχεία από τις διαδρομές τους, όπως η ταχύτητα, η θέση τους στις κούρσες και η απόσταση που έχουν διανύσει. Φυσικά, όλη η διασκέδαση κρύβεται στις ανταγωνιστικές κούρσες και στα παιχνίδια με τη συμμετοχή πολλών παικτών.

Photo credit: Mattel

Με ποια smartphones και tablets είναι συμβατά

Αρχικά, τα νέα αυτοκινητάκια θα είναι συμβατά με συσκευές της Apple (με λειτουργικό iOS), ενώ μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να ακολουθήσει και η έκδοση για Android. Προς το παρόν, κυκλοφορούν στη Β. Αμερική και επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας σύντομα θα είναι διαθέσιμα και σε άλλες περιοχές ανά τον πλανήτη.

Είναι βέβαια αρκετά ακριβότερα από τα συμβατικά αυτοκινητάκια (στις ΗΠΑ κοστίζουν περί τα $7, ενώ η πλατφόρμα Race Portal κοστολογείται $40 μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple), και η εμπορική επιτυχία τους θα καθορίσει την πορεία τους στο μέλλον.

hot2-new

Photo credit: Mattel

Θα ανακαλύψουμε επίσης αν η βιομηχανία των παιχνιδιών θα συνεχίσει την προσπάθειά της να ενσωματώσει την τεχνολογική πρόοδο ή αν θα παραμείνει στην παραδοσιακή λογική.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η πιο προηγμένη επιστημονική έρευνα, η πιο εξελιγμένη τεχνολογία αλλά και η πιο πολύπλοκη εφεύρεση υπηρετούν τον ίδιο σκοπό, να κάνουν την καθημερινότητά μας απλούστερη και ευκολότερη. Με δυο λόγια να ομορφύνουν τη ζωή μας!

Αυτή είναι η πηγή απ την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog. Αν και πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε… και στο φεγγάρι.