Garden Apps: Κηπουρική με το smartphone στο χέρι

Garden Apps: Κηπουρική με το smartphone στο χέρι

Είτε καλλιεργείτε στον κήπο, είτε στο μπαλκόνι σας, αυτές οι εφαρμογές θα απογειώσουν τις προσπάθειες σας και θα βάλουν high-tech νότα στην κηπουρική.

Έχετε μεγάλο κήπο, ένα απλό παρτέρι ή έστω λίγο για γλάστρες χώρο στο μπαλκόνι; Αρκεί. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορείτε να απελευθερώσετε τον κηπουρό που κρύβατε μέσα σας. Εφαρμογές και tech εργαλεία για να καλλιεργήσετε φυτά κάθε είδους χωρίς να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά και για να πάρετε ιδέες και να συνδεθείτε με μικροκαλλιεργητές απ’ όλο τον κόσμο.

Veggie Garden Planner

Ένα εύχρηστο app που σας προσφέρει τη δυνατότητα πλήρους σχεδιασμού του κήπου σας με αναλυτικές πληροφορίες για κάθε λαχανικό, φρούτο ή μυρωδικό θέλετε να καλλιεργήσετε. Αφού επιλέξετε τη σύνθεση του κήπου σας, μπορείτε να αναζητήσετε ομαδοποιημένες πληροφορίες για τον χρόνο σποράς, φύτευσης, συγκομιδής και κάθε άλλης απαραίτητης εργασίας. Χρήσιμη είναι και η δυνατότητα εξερεύνησης των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των διαφόρων φυτών που θα καλλιεργήσετε, ώστε να προλάβετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Android & iOS

Garden

Photo credit: CC0 licence via pexels.com

GardenTags – Plant ID & Care

Μια πλήρης εφαρμογή για έμπειρους αλλά και άπειρους κηπουρούς, καθώς προσφέρει μια ευρύτατη γκάμα επιλογών και δυνατοτήτων: Αναγνώριση και ταυτοποίηση των φυτών που δεν θυμάστε ή δεν ξέρετε πώς βρέθηκαν στον κήπο σας, ιδέες για νέες καλλιέργειες, συμβουλές σωστής ανάπτυξης και φροντίδας των φυτών, αλλά και πρόσβαση σε μια ογκώδη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια με πληροφορίες για πάνω από 20.000+ φυτά. Στην κοινότητα του GardenTags συμμετέχουν χιλιάδες κηπουροί και καλλιεργητές απ’ όλο τον κόσμο, και αρκετοί από αυτούς θα προθυμοποιηθούν ν’ απαντήσουν στις ερωτήσεις για τις καλλιέργειες σας, αλλά και να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε παράσιτα και ασθένειες που τις απειλούν.

Android & iOS

Video credit: Garden Tags

Garden Answers Plant Identifier

Εφαρμογή που επιτρέπει το upload φωτογραφιών των φυτών που για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζετε ή δεν είστε βέβαιοι πώς ονομάζονται. H βάση της εφαρμογής ανανεώνεται διαρκώς και πλέον φιλοξενεί πάνω από 20.000 φυτά, για τα οποία προσφέρει και την αντίστοιχη πληροφόρηση, , προκειμένου να ενημερωθείτε για το κατάλληλο πότισμα, λίπανση, κλάδεμα κ.λπ., αλλά και να εντοπίσετε ενδεχομένως επιβλαβή φυτά για τα κατοικίδια ή τα παιδιά σας. Το αυτοματοποιημένο σύστημα αναζήτησης λειτουργεί εξαιρετικά μάσα σε ελάχιστα δευτερόλετπα, ενώ χρήσιμη είναι η αναζήτηση λέξεων-κλειδιών σε περίπτωση που ανησυχείτε για κάποια ασθένεια των καλλιεργειών σας ή ένα έντομο που τα έχει προβάλλει.

Android & iOS 

Garden2

Photo credit: iScape

Σχεδιάστε τον κήπο σας όπως τον φαντάζεστε ή δεν τον φαντάζεστε με τη βοήθεια της επαυξημένης νοημοσύνης

Best of the rest

Plant water reminders Υπενθυμίσεις και ημερολόγια καλλιεργητών για να μη «χάσετε» κανένα φυτό λόγω αφηρημάδας. [Android]

iScape Αν δεν έχετε απλώς τρεις γλάστρες στο μπαλκόνι, αλλά έναν ολόκληρο κήπο αυτή η επαγγελματικών προδιαγραφών εφαρμογή θα σας επιτρέψει να τον σχεδιάσετε από το μηδέν. [Windows]

Moon & Garden Καλλιεργήστε τα φυτά σας ανάλογα με τη θέση του φεγγαριού, επειδή οι κάτι ήξεραν οι παλιοί. Αυτό το app θα σας καθοδηγήσει με ακρίβεια στα βήματα της φύσης. [iOS]

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η πιο προηγμένη επιστημονική έρευνα, η πιο εξελιγμένη τεχνολογία αλλά και η πιο πολύπλοκη εφεύρεση υπηρετούν τον ίδιο σκοπό, να κάνουν την καθημερινότητά μας απλούστερη και ευκολότερη. Με δυο λόγια να ομορφύνουν τη ζωή μας!

Αυτή είναι η πηγή απ την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog. Αν και πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε… και στο φεγγάρι.