Χάσιμο Βάρους: 5 παράξενα tips που όμως λειτουργούν!

Χάσιμο Βάρους: 5 παράξενα tips που όμως λειτουργούν!

Είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είτε επιθυμείτε απλώς να παραμείνετε υγιείς, κάποια στιγμή θα πεινάσετε. Διαβάστε τις πέντε ασυνήθιστες συμβουλές που ακολουθούν και γευτείτε πρώτα με τις αισθήσεις σας για μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθειά σας.

final_foodtips1

Photo credit: Jill Burrow from Pexels

Ισχύει ότι ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα; Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας «Η απόλυτη δίαιτα: Χάστε τα περιττά κιλά των διακοπών με τη βοήθεια της επιστήμης».

Tip 1: Μυρίστε το και αφήστε το

Μπορεί να ακούγεται σαχλό, αλλά σύμφωνα με μελέτη ερευνητικού ιδρύματος (Smell and Taste Treatment and Research Foundation) λειτουργεί. Όπως προέκυψε από έρευνες, όταν οι άνθρωποι μυρίζουν συγκεκριμένα τρόφιμα για ορισμένο χρονικό διάστημα, αισθάνονται κατά κάποιο τρόπο πιο πλήρεις. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ρουθουνίζοντας πάνω από το πιάτο σας, ξεγελάτε τον εγκέφαλο να «σκεφτεί» ότι πραγματικά τρώτε. Παραδείγματα τροφών η μυρωδιά των οποίων μπορεί να καταστείλει την όρεξη είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το πράσινο μήλο, η μπανάνα, το γκρέιπφρουτ, ο μάραθος κ.ά.

Tip 2: Πείτε ένα «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου» πριν φάτε

Ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα (Journal of the Association for Consumer Research), αν κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη ενώ τρώτε κάτι ανθυγιεινό, θα το βρείτε λιγότερο γευστικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση του συγκεκριμένου φαγητού και να επιλέξετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Όπως κατέδειξε η έρευνα, οι συμμετέχοντες κοιτάζοντας τον εαυτό τους στα μάτια –μέσα από τον καθρέφτη– είδαν μια αντανάκλαση των στόχων τους, και υπενθύμισαν στον εαυτό τους τον λόγο για τον οποίο προσπαθούν να χάσουν βάρους.

Photo credit: Rachel Claire from Pexels

Tip 3: Βάψτε τα μπλε

Το μπλε χρώμα λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης σύμφωνα με τους επιστήμονες (Cornell Food and Brand Lab). Ο λόγος εντοπίζεται στο συλλογικό ασυνείδητο μιας και ήδη από την αρχαιότητα, χρώματα όπως το μπλε και το μοβ υποδείκνυαν μία δηλητηριώδη τροφή. Ωστόσο, και μετά από σύγχρονες έρευνες, φαίνεται ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν κατά 33% λιγότερη τροφή σε ένα μπλε δωμάτιο, διότι ο γαλάζιος φωτισμός κάνει το φαγητό να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό. Γι’ αυτό, στρώστε τραπέζι στα μπλε και αποφύγετε χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί, τα οποία είναι πιο πιθανό να σας να προκαλέσουν πείνα και να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής.

 Tip 4: Διαλέξτε βανίλια (και όχι σοκολάτα)

Αν δυσκολεύεστε να αντισταθείτε στη ζάχαρη, βάλτε τη βανίλια στη ζωή σας. Ερευνητές από το Νοσοκομείο St. George, στο νότιο Λονδίνο, διαπίστωσαν ότι το άρωμα βανίλιας μειώνει σημαντικά την όρεξη για γλυκά τρόφιμα και ποτά. Μετά το γεύμα λοιπόν, αντί για επιδόρπιο «βάλτε στο τραπέζι» ένα κερί με άρωμα βανίλιας ή αρωματίστε το χώρο σας ή και τον εαυτό σας με το γλυκό άρωμα της βανίλιας και προσπεράστε έναν ακόμη γλυκό πειρασμό.

final_foodtips3

Photo credit: Andrea Piacquadio from Pexels

Μπορεί το φαγητό στο σπίτι να είναι και υγιεινό και γευστικό; Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας «Πώς να μαγειρέψετε υγιεινά και γευστικά με επιστημονικές αποδείξεις».

Tip 5: Αφήστε το φως να μπει

Δεν είναι τυχαίο ότι τα εστιατόρια προτιμούν διακριτικό φωτισμό, και σίγουρα δεν είναι μόνο για τη δημιουργία ατμόσφαιρας. Σύμφωνα με μελέτες (The Journal of Marketing Research) ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να μειώσει τις αναστολές και να σας ωθήσει σε μεγαλύτερη παραγγελία, όταν τρώτε έξω. Ωστόσο, στο σπίτι σας, μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Ανοίξτε τις κουρτίνες, ανάψτε τα φώτα, αφήστε το φως να μπει στην τραπεζαρία σας και απολαύστε το γεύμα σας.

Τόσο η διατήρηση του καλού βάρους, όσο και η διατήρηση της υγείας σε καλά επίπεδα, είναι μια μαραθώνια προσπάθεια. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία σας σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Έχετε ένα λεπτό; Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας «10 tips που βελτιώνουν την υγεία σε λιγότερο από 1 λεπτό».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.