Sweatsperiences: Η γυμναστική γίνεται διασκέδαση

Sweatsperiences: Η γυμναστική γίνεται διασκέδαση

Εάν έχετε βαρεθεί τα παραδοσιακά είδη άσκησης, η νέα τάση στη γυμναστική που λέγεται Sweatsperiences θα σας βγάλει από τη ρουτίνα και θα σας κάνει να ιδρώσετε διασκεδάζοντας.

Μετά από δύο χρόνια γυμναστικής στο σπίτι, είναι αρκετά πιθανό να έχετε δοκιμάσει πολλές από τις εναλλακτικές που προσφέρει το διαδίκτυο: Βαράκια, δράμια (kettlebells), μπάλες pilates και λάστιχα είχαν την τιμητική τους, ενώ τα βαθιά καθίσματα, η σανίδα και τα burpees έγιναν μέρος της οικιακής καθημερινότητας για πολλούς ανθρώπους.

final_Sweatsperiences1

Photo credit: Karolina Grabowska from Pexels

Η άσκηση μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Τι δείχνει νέα έρευνα για την άσκηση & το ανοσοποιητικό σύστημα».

Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα να βγείτε από την αθλητική ρουτίνα σας, η νέα τάση στη γυμναστική που ονομάζεται Sweatsperiences υπόσχεται πιο συναρπαστικούς και ευφάνταστους τρόπους άσκησης. Αναζητήστε τις «εμπειρίες (με μπόλικο) ιδρώτα» που ακολουθούν και ανανεώστε τις αθλητικές σας δραστηριότητες διασκεδάζοντας.

Beer Yoga

Εάν αγαπάτε την μπίρα αλλά όχι την κοιλίτσα που μπορεί να προκαλέσει, ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε την Beer Yoga. Πρόκειται για ένα είδος γιόγκα που περιλαμβάνει μικρές γουλιές μπίρας ανάμεσα στις ασκήσεις και τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί σε αρκετές χώρες.

Video credit: Work For Your Beer

Για να κάνετε Beer Yoga δεν χρειάζεστε κανέναν άλλο εξοπλισμό εκτός από την αγαπημένη σας μπίρα. Διαβάστε περισσότερα για την μπίρα στο άρθρο «Πως φτιάχνεται η μπίρα & ποιος ο ρόλος της χημείας στη γεύση της».

Αν και ως είδος άσκησης επικρίθηκε ως ανθυγιεινό λόγω του αλκοόλ που εμπεριέχει η μπίρα, ιστορικές πηγές αναδεικνύουν το γεγονός ότι στο παρελθόν μερίδα γιόγκι χρησιμοποιούσαν αλκοόλ στις τελετουργίες τους. Επιπρόσθετα, η συμπεριφορική νευροεπιστήμονας J. Leigh Leasure δηλώνει ότι σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που πίνουν ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ασκηθούν σε σχέση με τους μη πότες. Namaste!

Weighted Hula Hoop

Το TikTok έχει αποτελέσει μέσο διάδοσης πολλών τάσεων τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και του Weighted Hula Hoop. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι το hashtag #weightedhulahoop έχει περισσότερες από 200 εκατομμύρια προβολές σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας για το 2021.

Photo credits: Amazon, MART PRODUCTION from Pexels, Amazon

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, πρόκειται για μια πιο βαριά εκδοχή των πλαστικών στεφανιών με τα έντονα χρώματα που μπορεί να θυμάστε από την παιδική σας ηλικία. Τα βάρη που το συνοδεύουν κυμαίνονται μεταξύ 1-3 κιλών και σύμφωνα με όσους το εξασκούν, βοηθούν στην ενίσχυση του πυρήνα και την ενδυνάμωση των μυών του κάτω μέρους του σώματος, καθώς και συνολικά στη βελτίωση της στάσης και της ισορροπίας.

Σερφ εσωτερικών χώρων

Εάν είστε λάτρης του σερφ αλλά το έχετε στερηθεί λόγω πανδημίας ή αν απλά πάντα θέλατε να το δοκιμάσετε, η «στεριανή» εναλλακτική του είναι μια καλή, και σαφώς πιο ασφαλής εισαγωγή.

Αν και δεν περιλαμβάνει τη θέα, τον αέρα και τη δυσκολία της ανοιχτής θάλασσας, αφού λαμβάνει χώρα πάνω σε μια στατική σανίδα είναι ωστόσο ιδιαίτερα απαιτητικό: Γυμνάζει όλο το σώμα, ενώ κάποιες ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να «ξαφνιάζουν» το σώμα σας σαν να βρίσκεστε στα ανοιχτά.

Photo credit: Euphoria Pilates

Σύμφωνα με όσους το εξασκούν, το σερφ εσωτερικών χώρων ενισχύει την ευλυγισία και βελτιώνει την ισορροπία και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα αθλητικό σώμα διασκεδάζοντας.

Kangaroo Jumping

To Kangaroo Jumping είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε: Ένα είδος άσκησης που σας καλεί να χοροπηδήσετε σαν καγκουρό. Για την εκτέλεσή του ωστόσο, θα χρειαστείτε ειδικά σχεδιασμένες μπότες καθώς και παρακολούθηση από πιστοποιημένο εκπαιδευτή.

Video credit: Insider

Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται για ένα σχετικά εύκολο και ασφαλές σύστημα προπόνησης. Βοηθάει στην εκγύμναση όλου του σώματος, από τους ώμους και την πλάτη μέχρι τον πυρήνα και τις γάμπες, και βελτιώνει την φυσική αντοχή προστατεύοντας παράλληλα τις αρθρώσεις. Φορέστε τις μπότες σας, βάλτε δυνατά τη μουσική και χοροπηδήστε σαν καγκουρό για να γυμναστείτε διασκεδάζοντας.

Canicross ή πώς να τρέξετε με το σκυλάκι σας

Ένα άθλημα που συνδυάζει δύο σε ένα είναι πάντα μια καλή ευκαιρία: Με το Canicross μπορείτε να συνδυάσετε την άσκησή σας με το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Το Canicross λοιπόν περιλαμβάνει τρέξιμο στη φύση με ένα ή δύο σκυλιά, προσδεμένα στο δρομέα. Μέσω μίας ειδικά σχεδιασμένης ζώνης, η οποία περιλαμβάνει ελαστικά κορδόνια, θα συνδεθείτε με το κατοικίδιό σας και θα τρέξετε παρέα.

Photo credit: urtimud.89 from Pexels

Γνωρίζετε πόσων χρόνων είναι ο σκύλος σας; Νέα επιστημονική μέθοδος καταρρίπτει τον γνωστό μύθο του «πολλαπλασιάστε επί επτά». Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Πως η ηλικία σκύλου υπολογίζεται σε ανθρώπινα χρόνια».

Σύμφωνα με τους φίλους του αθλήματος, δεν υπάρχει καλύτερη παρέα για τις διαδρομές σας από τον τετράποδο κολλητό σας: Κάθε φορά που θα σας δίνει ώθηση προς τα μπρος πιέζοντας το ελαστικό λουρί του, θα αισθάνεστε κυριολεκτικά σαν να αφήνετε το έδαφος συγχρονισμένοι.

Stroller Fitness ή πώς να γυμναστείτε με το καρότσι του μωρού

Εάν είστε νέοι γονείς και η βόλτα σε εξωτερικό χώρο είναι διέξοδος τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας, γιατί να μην εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας και να γυμναστείτε παράλληλα;

Video credit: Andrea Ramirez | ANDFIT

Από το να διαφοροποιήσετε την ταχύτητα της βόλτας με το καρότσι, μέχρι να το χρησιμοποιήσετε ως στήριγμα για την τέλεση διαφόρων ειδών ασκήσεων όπως έλξεις ή βαθιά καθίσματα, πάρτε ιδέες από το διαδίκτυο και βγείτε έξω. Θα δεθείτε με το μωρό σας, θα γυμναστείτε αποτελεσματικά και θα το διασκεδάσετε.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.