Πώς η ελεγχόμενη γκρίνια βελτιώνει την καθημερινότητά σας

Πώς η ελεγχόμενη γκρίνια βελτιώνει την καθημερινότητά σας

Η επιστήμη υποδεικνύει ότι μερικές φορές η (ελεγχόμενη) γκρίνια και το παράπονο είναι ευεργετικά

Έχετε παρατηρήσει ότι η ερώτηση «Πώς είσαι;» είναι η πρώτη που θα σας απευθύνει ένα μέλος της οικογένειάς σας ή ένα φιλικό πρόσωπο κάθε φορά που επικοινωνείτε; Είναι η πλέον ενδεδειγμένη ατάκα προκειμένου να ανοίξει την κουβέντα καθώς επιδέχεται ατελείωτων απαντήσεων και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία πολλαπλών συζητήσεων. Ωστόσο, αν επιλέξετε να απαντήσετε μηχανικά «Όλα καλά» η συζήτηση θα οδηγηθεί γρήγορα σε ένα άδοξο τέλος. Έχετε λύσει όλα τα προβλήματά σας, δεν σας απασχολεί τίποτα, είστε ένα ευτυχισμένο άτομο. Άλλα νέα;

Εκφραστείτε ελεύθερα

Θυμηθείτε, εάν ένας συγγενής ή φίλος επιδιώξει να επικοινωνήσει μαζί σας, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενδιαφέρεται για εσάς. Έτσι, όταν ρωτά «Πώς είσαι;» πιθανότατα επιδιώκει πραγματικά να μάθει πώς περνάτε και τι σας απασχολεί.

Αν λοιπόν δεν είναι «όλα καλά», γιατί να προσπαθήσετε να ξεγελάσετε κάποιον που νοιάζεται για σας, προσποιούμενοι ότι δεν έχετε τίποτα να παραπονεθείτε; Όταν κρύβετε τα συναισθήματά σας για θέματα που αντιμετωπίζετε, στερείτε από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο την ευκαιρία να σας κάνει να νιώσετε λίγο καλύτερα.

Parapona2

Photo credit: CC0 licence via pexels.com

Παραπονεθείτε χωρίς ενοχές

Πολλοί άνθρωποι απαντούν «όλα καλά» επειδή απλώς αισθάνονται ενοχές όταν παραπονούνται. Πώς θα μπορούσατε πιθανώς να εκφράσετε το γεγονός ότι αισθάνεστε μοναξιά ενώ υπάρχουν εκατομμύρια ορφανά παιδιά στον κόσμο; Πράγματι, υπάρχουν πολύ χειρότερα. Όμως, η αναγνώριση της δυστυχίας των άλλων δεν θα οδηγήσει με έναν μαγικό τρόπο στην εξαφάνιση των δικών σας προβλημάτων.

Χρειάζεται να ακουστούν και τα δικά σας προβλήματα. Γιατί λοιπόν να μην εκφράσετε ανοιχτά τα παράπονα και τους προβληματισμούς σας; Γιατί να μην επιτρέψετε σε κάποιον που ενδιαφέρεται για εσάς να προσφέρει μια νέα προοπτική για το θέμα που σας απασχολεί;

CC0 licence via rawpixel.com

Έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου να μ' ακούσεις;

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος που ενδιαφέρεται για σας, θα σας ρωτήσει «Πώς είσαι;» σκεφτείτε μια εναλλακτική απάντηση από το τετριμμένο «Όλα καλά». Ανταποκριθείτε απαντώντας κάτι όπως «Η αλήθεια είναι ότι με απασχολεί ένα θέμα. Έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου να μ' ακούσεις;»

Αυτό από μόνο του θα αναζωογονήσει τη συνομιλία και η εμπιστοσύνη που δείχνετε στον συνομιλητή σας, θα τον ευαισθητοποιήσει και θα τον φέρει πιο κοντά σας. Στο τέλος τέλος, το να εκφράσετε ανοιχτά τα παράπονά σας, μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία ενδοσκόπησης και να σας επιτρέψει να βρείτε λύση σε ορισμένα από αυτά.

Άλλα νέα;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.