Πώς η έντονη άσκηση ευνοεί την καλύτερη ερωτική ζωή

Πώς η έντονη άσκηση ευνοεί την καλύτερη ερωτική ζωή

Η άσκηση όχι μόνο κάνει καλό στην υγεία αλλά βοηθάει και στη διατήρηση μίας υγιούς ερωτικής ζωής, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συχνή άσκηση κάνει καλό στη σωματική και ψυχική υγεία, προσφέρει ευεξία και μακροβιότητα. Ωστόσο γνωρίζατε ότι αυτό φαίνεται να ισχύει και για την υγεία της σεξουαλικής σας ζωής;

Σύμφωνα με νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 5.000 άτομα, η έντονη αερόβια άσκηση μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τη σεξουαλική επιθυμία, απόδοση και αντοχή, ήδη σεξουαλικά ενεργών γυναικών και αντρών.

final_photo1

Photo credit: Free to use (CC0) from Pexels

Φυσική υγεία και ερωτική ευεξία

Πολυάριθμες και μακροχρόνιες έρευνες συγκλίνουν ως προς το γεγονός ότι η καλή φυσική κατάσταση του ατόμου μπορεί να επηρεάσει την ερωτική του ζωή. Διευκολύνει τη σεξουαλική πράξη, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας ή ζητημάτων διέγερσης και ενισχύει την αυτοπεποίθησή του για το σώμα του. Επιπρόσθετα, η άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών –όπως ο διαβήτης– που ενδέχεται να προκαλέσουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με τη συμμετοχή 2.264 γυναικών και 3.906 ανδρών, διερεύνησε τη σεξουαλική δραστηριότητα ερασιτεχνών αθλητών που συμμετείχαν ενεργά σε ομάδες τρεξίματος, κολύμβησης και ποδηλασίας.

Photo credit: Nubia Navarro (nubikini) from Pexels

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, τα υψηλότερα επίπεδα καρδιαγγειακής άσκησης σε σωματικά δραστήριους ενήλικες συνδέονται αντίστροφα με τη στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες και τη σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες. Είναι ενδεικτικό ότι οι άνδρες που συνήθιζαν να τρέχουν τέσσερις με πέντε ώρες την εβδομάδα με μία μέση ταχύτητα 10-12 χλμ. την ώρα είχαν κατά 23% μειωμένες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ το τρέξιμο στους ίδιους ρυθμούς για τις γυναίκες συσχετίστηκε με 30% μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Sexercises για καλύτερη ερωτική ζωή

Δεν σας αρέσει το τρέξιμο, το κολύμπι, το ποδήλατο; Θα θέλατε επιπλέον εναλλακτικές λύσεις αεροβικής άσκησης που θα βελτιώσουν την ερωτική σας ζωή; Μία ιδανική αφετηρία –ειδικά για όσους δεν γυμνάζονται εντατικά– είναι το έντονο περπάτημα. Άλλα είδη έντονης αεροβικής άσκησης είναι το σχοινάκι, το σκι, το πατινάζ εσωτερικού χώρου, η άσκηση με ελλειπτικό μηχάνημα κ.ά.

Video credit: Well+Good

Το σχοινάκι είναι ιδανική αεροβική άσκηση. Για περισσότερες ιδέες για αεροβική άσκηση στο σπίτι διαβάστε το άρθρο «Γυμναστική στο σπίτι: Apps & tips χωρίς όργανα & εξοπλισμό».

Δεν ενθουσιάζεστε ιδιαίτερα με την ιδέα της αεροβικής γυμναστικής; Μπορείτε να εστιάσετε σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και βελτίωσης της ελαστικότητας του σώματος. Δοκιμάστε να σηκώσετε βάρη προκειμένου να ενδυναμώσετε διάφορους μυς και μυϊκές ομάδες. Αν για παράδειγμα, δυσκολεύεστε να σηκώσετε τον σύντροφό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με πιέσεις πάγκου και σχετικές ασκήσεις που ενισχύουν το πάνω μέρος του σώματος.

Αν πάλι τα βάρη δεν είναι η ιδανική προπόνηση για εσάς, οι ασκήσεις που βασίζονται στο σωματικό σας βάρος, όπως κάμψεις, έλξεις, βαθιά καθίσματα, σανίδα κ.ά. ενδυναμώνουν τον κορμό και βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση.

final_photo3

Photo credit: Olya Kobruseva from Pexels

Η γιόγκα και οι πιλάτες είναι επίσης μία καλή αφετηρία για ανθρώπους που δυσκολεύονται να εντάξουν την έντονη άσκηση στην καθημερινότητά τους. Αμφότερα τα είδη άσκησης βελτιώνουν την ευλυγισία και προσφέρουν πλαστικότητα στη σωματική κίνηση.

Η συχνή άσκηση είναι αναμφισβήτητα ευεργετική για τη συνολική υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής δραστηριότητάς σας. Ωστόσο, εάν δεν ασκείστε τακτικά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.