Χρήσιμα tips για να «εξάγετε» τις καλοκαιρινές φωτογραφίες σας

Χρήσιμα tips για να «εξάγετε» τις καλοκαιρινές φωτογραφίες σας

Έχετε ανεβάσει άπειρες καλοκαιρινές φωτογραφίες στα social media και δεν ξέρετε πώς αλλιώς να τις εκμεταλλευτείτε; Πάρτε ιδέες και ξαναζήστε τις αναμνήσεις (έξω από τα κοινωνικά δίκτυα) μέχρι τις επόμενες διακοπές σας.

Όλοι μας (ή τέλος πάντων οι περισσότεροι) ανεβάζουμε φωτογραφίες και βίντεο από τις διακοπές στα κοινωνικά δίκτυα. Stories στο Instagram, φωτογραφικά posts στο facebook, βίντεο στο TikTok, τα οποία βλέπουν, σχολιάζουν και θαυμάζουν οι φίλοι σας. Η εφήμερη λογική των μέσων αυτών όμως γρήγορα τις εξαφανίζει από τις ροές και τις ενημερώσεις των φίλων, με αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες ή και ώρες, οι φωτογραφίες μας να χάνονται στην ψηφιακή λήθη.

Οι φωτογραφικές αναμνήσεις όμως δεν μπορούν (και δεν πρέπει) να χάνονται, ειδικά όταν συνδέονται με ανέμελες και ευχάριστες περιόδους όπως οι διακοπές. Δείτε πώς θα ζωντανέψετε ξανά το υλικό που τραβήξατε και πέντε τρόπους και tips για να «εξάγετε» τις φωτογραφίες από τα social media.

Calendar

Photo credit: SocialPrintStudio

1) Επιστρέψατε από τις διακοπές, αλλά δεν βλέπετε την ώρα (και τη μέρα) να ξαναφύγετε; Με λίγα κλικ σε αυτό το site μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απολύτως εξατομικευμένο ημερολόγιο με τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας (ή βέβαια όποιες άλλες εικόνες επιλέξετε), ώστε να μετράτε αντίστροφα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, χωρίς να μελαγχολείτε.

Video credit: Inkifi

To Inkifi σας δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες απευθείας από το το instagram

2) Με αυτό το εύχρηστο εργαλείο, μπορείτε να μετατρέψετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες σε καρτ ποστάλ και να τις στείλετε σε φίλους και συγγενείς. Ναι, όσο κι αν φαντάζει περίεργο και αναχρονιστικό στους νεότερους, αναφερόμαστε σε εκτυπωμένες κάρτες που αποστέλλονται με το ταχυδρομείο.

Το παραδοσιακό ταχυδρομείο και όχι το ηλεκτρονικό. Δοκιμάστε το και θα δείτε τη διαφορά: Η κάθε φωτογραφία που θα εκτυπώνετε θα αποκτήσει ιδιαίτερη αξία και δεν θα είναι μία ακόμη από τις εκατοντάδες ή χιλιάδες φωτογραφίες που ανέβηκαν online και γρήγορα χάθηκαν μέσα στις πολυάριθμες που ακολούθησαν.

Canon

Photo credit: Canon

3) Δημιουργήστε ένα κολάζ με τις πιο ξεχωριστές φωτογραφικές στιγμές σας και μετατρέψτε το σε θήκη για το κινητό μέσω του Casetify. Στο ίδιο κατάστημα μπορείτε να σχεδιάσετε και βέβαια να παραγγείλετε θήκες για το tablet ή sleeves για το laptop σας, επιλέγοντας από τη σχετική λίστα. Και κάπως έτσι, οι αναμνήσεις των διακοπών θα σας συνοδεύουν κυριολεκτικά για αρκετό καιρό.

Photo credit: Polaroid

4) Αν σας άρεσε η ιδέα του κολάζ, σας πληροφορούμε ότι εξίσου εύκολα μπορείτε να κολλάτε τις φωτογραφίες σας. Ναι, σε αυτοκόλλητα. Από τα ουκ ολίγα εργαλεία που κυκλοφορούν επιλέγουμε αυτό της Μοο. Είναι απλό, εύχρηστο, σχετικά οικονομικό και σίγουρα θα δώσει άλλη διάσταση στις καλοκαιρινές (και όχι μόνο) αναμνήσεις σας. Να δούμε βέβαια πού θα τις επικολλήσετε….

summer-memories

Photo credit: CC0 licence via pexels.com

5) Αν θέλετε να πηγαίνετε για ψώνια με απολύτως προσωπικό στυλ και χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον με πλαστικά, μπορείτε να προσαρμόσετε τις υφασμάτινες τσάντες μέσω του εργαλείου της Zazzle. Επιλέξτε φωτογραφίες από τις διακοπές ή ένα ευχάριστο ή αστείο μήνυμα (πχ «Πότε έρχεται το επόμενο τριήμερο;») και ετοιμαστείτε για το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.