Virtual Game Night: 5 παιχνίδια για την παρέα

Virtual Game Night: 5 παιχνίδια για την παρέα

Αν απολαμβάνετε τις βραδιές με επιτραπέζια και καλή παρέα, μην αφήσετε τη συνεχιζόμενη καραντίνα να αποτελέσει εμπόδιο στην πραγματοποίησή τους.

Αυτή η ατελείωτη χρονιά πανδημίας, κατά την οποία η κοινωνική απόσταση για λόγους προφύλαξης της υγείας είναι επιβεβλημένη, σίγουρα αποτέλεσε εμπόδιο σε πολλές από τις αγαπημένες σας συνήθειες.

Ωστόσο, αν μία από αυτές ήταν η διοργάνωση βραδιών με επιτραπέζια και καλή παρέα, μην αφήνετε την καραντίνα να σας χαλάει τα σχέδια. Η τεχνολογία μπορεί να υπερβεί τους περιορισμούς της κοινωνικής απόστασης και να δώσει για μία ακόμη φορά τη λύση! 

gamenight1_final

CC0 licence via pexels.com

Playing Cards.io

Η περίοδος των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, είναι παραδοσιακά συνυφασμένη με την τράπουλα και τα ομαδικά παιχνίδια χαρτιών, στον απόηχο ενός εορταστικού γεύματος. Μέσω της πλατφόρμας playingcards.io μπορείτε να «στρώσετε» ένα διαδικτυακό τραπέζι και να παίξετε με τους φίλους σας όπως συνηθίζατε μέχρι πέρσι, τηρώντας παράλληλα τις επιταγές της κοινωνικής απόστασης. Οι κινήσεις των χαρτιών συγχρονίζονται στις οθόνες όλων, ενώ έχετε τη δυνατότητα, πλέον των προεπιλεγμένων παιχνιδιών, να στήσετε τα δικά σας, προσαρμοσμένα παιχνίδια καρτών με μια εικονική τράπουλα 52 φύλλων.

Η πλατφόρμα είναι δωρεάν και συμβατή με όλους τους browser. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να εγγραφείτε, να δημιουργήσετε ένα εικονικό δωμάτιο και να προσκαλέσετε τους φίλους σας να εγγραφούν επίσης. Ξεκινήστε ένα παιχνίδι όταν είναι όλοι online και καλή σας επιτυχία!

Tabletopia

Οι δημιουργοί της την περιγράφουν ως μία «διαδικτυακή αρένα» όπου μπορείτε να παίξετε περισσότερα από 1.500 επιτραπέζια παιχνίδια όπως στην πραγματική ζωή, παρέα με τους φίλους σας, αλλά από απόσταση. Η πλατφόρμα tabletopia.com περιλαμβάνει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή επιλογές, ανάλογα με τη διάθεση της παρέας και είναι συμβατή με όλους τους browser, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε επίσης αντίστοιχη εφαρμογή από το Steam, το App Store και το Google Play.

Και αν έχετε πλέον παίξει όλα τα παιχνίδια και χρειάζεστε μία πρόκληση για τη νέα χρονιά, μέσω της Tabletopia έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε, να δημιουργήσετε και γιατί όχι να κερδίσετε χρήματα από το δικό σας επιτραπέζιο παιχνίδι.

CC0 licence via rawpixel.com

Scrabble GO

Εάν η οικογένειά σας λατρεύει να παίζει Scrabble, συνδεθείτε μαζί τους ψηφιακά για μια βραδιά παιχνιδιού με το Scrabble GO, την διαδικτυακή έκδοση του δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για λήψη στο App Store ή στο Google Play, ενώ αν σας «κουράζουν» οι διαφημίσεις υπάρχει και η δυνατότητα premium συνδρομής.

QuizUp

Το QuizUp είναι ένα ψηφιακό παιχνίδι με ερωτήσεις γνώσεων, κάτι σαν το Trivial Pursuit, το οποίο σας επιτρέπει να παίξετε εναντίον των φίλων σας σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές κατηγορίες και χιλιάδες θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για λήψη στο App Store και στο Google Play.

Και αν οι φίλοι σας έχουν βαρεθεί να αναμετρούνται μαζί σας, μέσω της εφαρμογής μπορείτε να συνδεθείτε με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με σας.

gamenight3_final

CC0 licence via pexels.com

Pictionary

Δεν χρειάζεται συστάσεις, δεν χρειάζεται διαδικτυακή εφαρμογή: το Pictionary είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα παιχνίδια της παρέας και αποτελεί ιδανική λύση για εξ’ αποστάσεως παίξιμο. Επιλέξετε πλατφόρμα επικοινωνίας Zoom, Messenger, Skype ή ό,τι άλλο προτιμάτε και οργανωθείτε όπως συνήθως: χωριστείτε σε δύο ομάδες, οι οποίες διαδοχικά θα ορίζουν ένα άτομο που θα περιγράφει ενώ οι υπόλοιποι θα προσπαθούν να μαντέψουν την απεικόνιση.

Ένα άτομο από κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει το πραγματικό παιχνίδι και να είναι υπεύθυνο για την επιλογή των καρτών και την αποκάλυψή τους, στα κρυφά, στους «ζωγράφους». Εάν έχετε μόνο ένα παιχνίδι, ορίστε ένα άτομο ως ουδέτερο παρατηρητή που θα αναλάβει να συντονίζει και να δείχνει τις κάρτες προς σχεδίαση και στις δύο ομάδες.

Ό,τι και να επιλέξετε σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και βεβαίως διασκέδαση!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.