Robotoys: Τα πιο ψαγμένα ρομποτικά παιχνίδια

Robotoys: Τα πιο ψαγμένα ρομποτικά παιχνίδια

Τα ρομποτικά παιχνίδια δεν είναι μόνο διασκεδαστικά, αλλά μπορούν να εμπνεύσουν τα παιδιά προκειμένου να ενδιαφερθούν για τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία.

Εκπαιδευτικά και ταυτόχρονα ψυχαγωγικά, τα ρομποτικά παιχνίδια δεν αποτελούν μόνο τάση αλλά είναι ό,τι πιο «ψαγμένο» μπορείτε να προσφέρετε σε ένα παιδί. Ειδικότερα, τα Robotoys έχουν το πλεονέκτημα ότι εισάγουν «σαν παιχνίδι» τα παιδιά στην ρομποτική και στον θαυμαστό κόσμο του STEM, βοηθώντας τα παράλληλα να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες.

final_robotoys1

Photo credit: LEGO®

H ρομποτική για παιδιά αποτελεί τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο εισαγωγής τους σε απλές έννοιες της μηχανικής. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Ρομποτική για παιδιά: Τα πιο cool εκπαιδευτικά ρομπότ για όλους».

Τα περισσότερα ρομποτικά παιχνίδια περιλαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν βασικές έννοιες γύρω από την ρομποτική, τη μηχανική και την κωδικοποίηση στην πράξη: παίζουν, μαθαίνουν και πολλές φορές κατασκευάζουν το δικό τους ρομπότ.

Καθίστε μαζί τους, απολαύστε τη διαδικασία και γιατί όχι, δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό Robotoy!

5 ρομπότ σε 1 είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε

Το LEGO BOOST Creative Toolbox είναι ένα εξαιρετικό κιτ εισαγωγής στα βασικά της κωδικοποίησης, της μηχανικής και της ρομποτικής για παιδιά μεγαλύτερα των επτά ετών.

Επιλέξτε ανάμεσα στο Vernie που μιλάει και περπατάει, το M.T.R.4, ένα ευέλικτο rover, το Guitar4000, μία κιθάρα με ηχητικά εφέ, το Frankie, ένα διαδραστικό ρομπότ γάτα, και το AutoBuilder που δημιουργεί μικροσκοπικά LEGO.

final_robotoys2

Λειτουργεί σε συνδυασμό με ειδική εφαρμογή και περιλαμβάνει εξαρτήματα για την κατασκευή πέντε διαφορετικών ρομπότ. Απλώς επιλέγετε το μοντέλο που θέλετε να κατασκευάσετε, κατεβάζετε τη δωρεάν εφαρμογή και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε βήμα – βήμα τη δημιουργία του ρομπότ. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, μπορεί να προγραμματιστεί για να πραγματοποιήσει διαφορετικές εργασίες, από το να μιλάει και να κινείται, μέχρι να παίζει μουσική ή μπάσκετ!

Το ντενεκεδένιο ρομπότ

Εάν προσπαθείτε να κάνετε τα παιδιά σας να ενδιαφερθούν για τη ρομποτική, ενώ παράλληλα να εξοικειώνονται με την ανακύκλωση, τότε το 4M Tin Can Robot είναι ό,τι αναζητούσατε: Μπορεί να μετατρέψει κάθε κουτί αναψυκτικού σε ρομπότ που περπατάει.

Video credit: Rate My Robot

Ρομπότ, tablets, σύγχρονο λογισμικό και άλλες high-tech ευκολίες φέρνουν τη νέα εποχή στη μάθηση. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Ψηφιακή τάξη: Η επόμενη μέρα του μαθήματος ξεκίνησε».

Η συσκευασία περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, από χέρια, πόδια και μάτια, μέχρι μοτέρ, μπουλόνια και παξιμάδια. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσετε είναι οι μπαταρίες και τα κουτάκια που θα πετούσατε στην ανακύκλωση. Δεν είναι τόσο υψηλής τεχνολογίας, αλλά αποτελεί έναν καλό και προσιτό οικονομικά τρόπο ώστε να μυήσετε τα παιδιά στη ρομποτική και να διασκεδάσετε παρέα.

Ένα droid μετράει τ’ άστρα

Το εμβληματικό R2-D2 είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ρομπότ του κινηματογράφου. Το Sphero R2-D2‍ ελέγχεται μέσω εφαρμογής και μπορεί να εκτελέσει τους ήχους και τις κινήσεις ενός αυθεντικού πρωταγωνιστή από τον «Πόλεμο των Άστρων».

Photo credit: Sphero

Η βιομηχανία των παιχνιδιών συνεχώς αναβαθμίζεται. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα παραδοσιακά παιχνίδια».

Περιλαμβάνει τη δυνατότητα ολογραφικής προσομοίωσης η οποία θα σας επιτρέψει να εξερευνήστε τον γαλαξία του Star Wars και να περιπλανηθείτε στους εσωτερικούς χώρους των διαστημοπλοίων, ενώ αλληλοεπιδρά με τα υπόλοιπα droids της σειράς Robotoys. Καθίστε δίπλα του και παρακολουθήστε μαζί του το αγαπημένο franchise ταινιών παρατηρώντας τις αντιδράσεις του. Σας εγγυόμαστε ότι δεν θα χάσετε, αλλά θα το διασκεδάσετε!

Ο ηλιακός δεινόσαυρος

Θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κατανοήσουν περιβαλλοντικές έννοιες όπως οι βιώσιμες τεχνολογίες και οι ανανεώσιμοι πόροι; Ένα φιλικό προς το περιβάλλον ρομποτάκι που τροφοδοτείται από τον ήλιο και δεν χρειάζεται μπαταρίες για να λειτουργήσει, αν μη τι άλλο είναι ένα καλό εργαλείο!

final_robotoys4

Το Solar Robot Dinosaur Kit περιλαμβάνει 3 σε 1 ρομπότ, τα οποία κινούνται όταν το ηλιακό πάνελ τους απορροφήσει το άμεσο ηλιακό φως.

Το 3-in-1 Solar Robot Dinosaur για παιδιά 8-12 ετών, περιλαμβάνει ένα ηλιακό πάνελ το οποίο τοποθετείται στο ρομπότ ώστε να εκτίθεται στο ηλιακό φως και να τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα του. Στην αρχική συσκευασία θα βρείτε όλα τα εξαρτήματα –από έμβολα και άξονες μέχρι γρανάζια και ελαστικά– για την κατασκευή τριών διαφορετικών ρομπότ: δεινόσαυρο, έντομο και γεωτρύπανο. Κάθε ρομπότ μπορεί να σέρνεται, να τσουλάει και να επιπλέει, αρκεί να «το βλέπει» το φως του ήλιου.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να φτιάξουν το δικό τους «Jurassic Park» και διασκεδάστε παρέα μαθαίνοντας για την ηλιακή ενέργεια και την ηλεκτροκίνηση.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.