Προσιτά mini drones για τους λάτρεις της αεροφωτογράφισης

Προσιτά mini drones για τους λάτρεις της αεροφωτογράφισης

Ιπτάμενα gadgets για λάτρεις της αεροφωτογράφησης και των εναέριων παιχνιδιών σε ανοιχτούς (αλλά και κλειστούς!) χώρους.

Το drone είναι μία από τα πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες της εποχής μας, καθώς ανοίγει νέους δρόμους κι ευκαιρίες σε σειρά κλάδων, σε βαθμό που να θεωρούμε ότι αλλάζει τον κόσμο. Εκτός όμως από τις επαγγελματικές χρήσεις των drones, οι καταναλωτικές εκδόσεις τους μαγνητίζουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που είτε έχουν ψαγμένα χόμπι είτε ενδιαφέρονται για αεροφωτογραφήσεις.

Παράλληλα με τα drones κορυφαίων προδιαγραφών που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, στην αγορά πλέον διατίθενται και πολύ πιο προσιτά μοντέλα. Δεν είναι όμως μόνο η χαμηλή τιμή τους που τα κάνει ελκυστικά, αλλά και το γεγονός ότι διαθέτουν μικρές διαστάσεις ώστε να μεταφέρονται εύκολα, αλλά και να πετούν ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους.

Επιλέγουμε ορισμένα από τα πιο ξεχωριστά mini drones της αγοράς:

canoeist-taking-selfie-with-breeze-4k-min

Photo credit: YUNEEC

Για λήψεις (υπερ)υψηλής ανάλυσης

To Breeze λανσάρεται λιγότερο ως drone και περισσότερο ως ιπτάμενη κάμερα. Διόλου άδικα αφού ενσωματώνει αισθητήρα που επιτρέπει την καταγραφή 4K Ultra High Definition βίντεο, αλλά και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Έτσι είναι ιδανικό για να καταγράφετε εικόνα από ψηλά χρησιμοποιώντας απλώς τη συμβατή εφαρμογή για συσκευές με iOS ή Android λειτουργικό. Εκτός από τη δυνατότητα για πρωτότυπες selfies, το Breeze της Yuneec προσφέρει και τη λειτουργία «Follow Me», που είναι ιδανική για όσους αθλούνται στην ύπαιθρο.

Πτήσεις (και) μέσα στο σπίτι

Ένα λιλιπούτειο drone με μεγάλες δυνατότητες. Το Ryze Tech Tello ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια (συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας) ώστε να το έχετε παντού μαζί σας. To Tello μπορεί να απογειωθεί με μία απλή εντολή μέσω του ειδικού app για smartphone, και στη συνέχεια να καταγράψει φωτογραφίες και σύντομα βίντεο. Έχει επίσης τη δυνατότητα εκτέλεσης εναέριων ακροβατικών σε 8 διαφορετικές κατευθύνσεις για τους πιο παιχνιδιάρηδες.

Video credit: Ryze

Για τους φίλους των selfies

Μπορεί να μη διαθέτει τα προηγμένα χαρακτηριστικά των μεγάλων drones της DJI, αλλά είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και αρκετά πιο οικονομικό. Το DJI Spark είναι ιδανικό για τους λάτρεις της περιπέτειας και των σπορ εξωτερικού χώρου, αλλά και για τους φανατικούς των selfies, αφού μπορούν να το χειριστούν με απλές χειρονομίες από απόσταση. Η κάμερά του έχει αισθητήρα με ανάλυση 12MP και χάρη στο σύστημα που ενσωματώνει μπορεί να τραβάει ομαλά βίντεο στα 1080p.

O ίδιος κατασκευαστής παρουσίασε πρόσφατα και το Mavic mini, ένα σαφώς πιο προηγμένο μοντέλο (πτυσσόμενο με μόλις 249 γρ. βάρος και Ultra HD αισθητήρα), αλλά και αρκετά πιο «τσιμπημένο» από άποψη τιμής. Αν όμως έχετε κάνει τα πρώτα σας βήματα (ή άλματα) στον χώρο των drones και σκοπεύετε να δοκιμάσετε κάτι ανώτερο, ιδού η ευκαιρία.

Video credit: DJI

(Μικρο)μεταφορές και fun

Ένα παλαιότερο μοντέλο της Parrot που κυκλοφορεί ανανεωμένο και εξοπλισμένο με πολλές δυνατότητες, αφού μπορεί να μεταφέρει μικρά αντικείμενα (έως 4 γρ.). Το Mambo επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους να «βομβαρδίσουν» με τις ειδικές μπάλες που εκτοξεύει. Το ειδικό χειριστήριο Flypad σας προσφέρει δυνατότητα χειρισμού από απόσταση 60 μέτρων (γύρω στα 20 μέσω του κινητού), ενώ η αυτονομία του κινείται στα 7-8 λεπτά με μέγιστο ύψος τα 25 μέτρα.

Έξυπνο και ιπτάμενο

Λιλιπούτειων διαστάσεων, αλλά με έξυπνες και προηγμένες λειτουργίες που δεν εξαντλούνται στην HD camera που ενσωματώνει (τραβάει βίντεο ανάλυσης 720p και φωτογραφίες). Το MiTU της Xiaomi είναι από τα best sellers της αγοράς των φορητών quadcopter. Ζυγίζει 88 γραμμάρια, αλλά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, ακόμη κι αν από λανθασμένο χειρισμό πέσει στο έδαφος. Οι ειδικοί αισθητήρες επιτρέπουν τον άνετο και ακριβή χειρισμό μέσω Wi-Fi, ή ακόμη και σε αποστάσεις έως 50 μέτρων (με τη χρήση του χειριστηρίου). Η ενσωματωμένη μπαταρία του εξασφαλίζει αυτονομία 10 λεπτών.

Και αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολυάριθμες επιλογές που υπάρχουν εκεί έξω. Καλές πτήσεις!

Photos credit: DJI, Mi, Parrot

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.