Οι σκούπες ρομπότ καθαρίζουν εξοικονομώντας χρόνο & χρήμα

Οι σκούπες ρομπότ καθαρίζουν εξοικονομώντας χρόνο & χρήμα

Οι ρομποτικές συσκευές που αναλαμβάνουν την καθαριότητα του σπιτιού όταν λείπετε

Αν απολαμβάνετε την καθαριότητα του σπιτιού και είστε διαρκώς με ένα σκουπόξυλο στο χέρι, μάλλον θα πρέπει να προσπεράσετε αυτό το άρθρο και να βρείτε τρόπους να κάνετε την κουζίνα σας πιο έξυπνη.

Οι υπόλοιποι όμως που δεν είμαστε και τόσο φανατικοί του σκουπίσματος και του σφουγγαρίσματος, ενδέχεται να εμπιστευτούμε την τεχνολογία και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Οι ρομποτικές σκούπες που κυκλοφορούν παρουσιάζονται άλλωστε έτοιμες να αναλάβουν τις κουραστικές και βαρετές αυτές δραστηριότητες.

Samsung1-min

Photo credit: Samsung

Ακόμη και ο Darth Vader του Star Wars έδωσε την «έγκρισή» του προκειμένου αυτή η σκούπα της Samsung να καθαρίζει κάθε πιθανό και απίθανο χώρο του σπιτιού. (POWERbot Star Wars™ Limited Edition – Darth Vader)

Miele Scout RX2 Home Vision

Μία από τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς, έρχεται με την τεχνογνωσία της Miele. H νέα ρομποτική σκούπα της γερμανικής εταιρείας, καθαρίζει μόνη της χώρους έως 150 τ.μ., για τουλάχιστον δύο ώρες χωρίς διακοπές. Οι δύο κάμερες που διαθέτει επιτρέπουν την τρισδιάστατη χαρτογράφηση του χώρου, για πιο αποτελεσματικό καθάρισμα και αποφυγή «ατυχημάτων». H Scout RX2 Home Vision είναι ιδανική για όλους τους τύπους δαπέδου, χάρη στο σύστημα «Καθαριστική ισχύς Quattro» που καθαρίζει σε τέσσερα στάδια και τέσσερα προγράμματα για να μη μένει ούτε ίχνος σκόνης.

Η ειδική εφαρμογή MobileControl επιτρέπει τον έλεγχο της σκούπας από απόσταση, ενώ παράλληλα μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά της. Ακόμη όμως κι όταν τελειώσει με τη «δουλειά» της, έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει ζωντανή (και πλήρως κρυπτογραφημένη) εικόνα από την ενσωματωμένη κάμερα στο κινητό ή το tablet του ιδιοκτήτη της.

Xiaomi Mi Robot

Ένα προσιτό μοντέλο που υπόσχεται να καθαρίζει το σπίτι αυτοματοποιημένα ακόμη κι όταν δεν είστε εκεί. Μπορείτε μάλιστα να την ελέγχετε απ’ όπου κι αν βρίσκεστε μέσω του εύχρηστου app για smartphones. Η Mi Robot διαθέτει 12 αισθητήρες που αναλαμβάνουν να χαρτογραφήσουν αυτόματα τον χώρο σας, και σε συνεργασία με τον αλγόριθμο SLAM (που χρησιμοποιούν και τα rovers της NASA) «συντονίζουν και ελέγχουν» τη διαδικασία του καθαρισμού.

Η Mi Robot μπορεί να καλύψει χώρους έως 100 τετραγωνικών μέτρων, και να καθαρίζει επί περίπου 2,5 ώρες προτού χρειαστεί φόρτιση. Κι όταν αυτό συμβεί, επιστρέφει μόνη της στη βάση φόρτισης, προκειμένου να σας απαλλάξει (και) από αυτόν τον κόπο.

Video credit: Xiaomi

iRobot Roomba i7

H iRobot ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που παρουσίασαν αυτόνομες ηλεκτρικές σκούπες, και η πορεία της συνεχίζεται πολλά χρόνια αργότερα με νέα και διαρκώς πιο εξελιγμένα μοντέλα. Ένα από τα κορυφαία, λανσαρίστηκε πρόσφατα, ενσωματώνοντας σύγχρονες τεχνολογίες ρομποτικής και αυτοματισμών.

Αξιοποιεί ένα πατενταρισμένο σύστημα πλοήγησης και χαρτογράφησης ώστε να προσανατολίζεται στον χώρο αλλά και να διαλέγει την ιδανική τεχνική καθαρισμού. Είναι μάλιστα βελτιστοποιημένη ώστε να καθαρίζει γωνίες και δυσπρόσιτα σημεία. Μπορείτε επίσης να την προγραμματίσετε ή να την τηλεχειριστείτε απ’ όπου κι αν είστε. Στα συν της Roomba i7 είναι η λειτουργία φόρτισης κατά τον καθαρισμό, καθώς μπορεί να επιστρέψει στη βάση της για να «ανακτήσει δυνάμεις» και μετά να συνεχίσει απ’ το σημείο που ήταν.

Photos credit: Xiaomi, Roomba, Miele

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.