Μια εφαρμογή AI ανιχνεύει τον πόνο της γάτας & του σκύλου σας

Μια εφαρμογή AI ανιχνεύει τον πόνο της γάτας & του σκύλου σας

Μία εφαρμογή ΑΙ υπόσχεται ότι μπορεί να διαγνώσει πιθανές παθήσεις της γάτας ή του σκύλου σας, μέσω φωτογραφιών που θα τραβήξετε με το κινητό τηλέφωνό σας.

Πόσες φορές δεν κοιτάξατε το αγαπημένο σας κατοικίδιο στα μάτια και ευχηθήκατε να μπορούσε να σας εξηγήσει τι σημαίνει κάθε παραπονεμένο «μιάου» ή «γουφ»; Γιατί δεν έχει καθόλου διάθεση για παιχνίδι ή πού οφείλεται αυτό το εξάνθημα στο πόδι του;

final_vetap1

Photo credit: Free to use from Pexels

Μπορεί να μην ξέρουμε τι σκέφτεται, εντούτοις, σύμφωνα με νέα έρευνα, η γάτα ανταποκρίνεται στη φωνή του κηδεμόνα της, ιδιαίτερα όταν της απευθύνεται σε παιχνιδιάρικο τόνο. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Άραγε, οι γάτες μας καταλαβαίνουν πότε τους μιλάμε;».

Μέχρι ωστόσο ένας μεταφραστής ζώων να είναι εφικτός, μία νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης υπόσχεται ότι μπορεί να διαγνώσει πιθανές παθήσεις της γάτας ή του σκύλου σας, «διαβάζοντας» φωτογραφίες που θα τραβήξετε με το κινητό τηλέφωνό σας.

Διάγνωση με ακρίβεια που ξεπερνάει το 90%

Ο λόγος για την βραβευμένη εφαρμογή TTcare, της κορεατικής νεοφυούς εταιρείας Ai for Pet, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να ελέγχει την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας μέσω μιας απλής φωτογραφίας του δέρματος, των δοντιών και των ματιών του.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το σημείο του σώματος του ζώου που θέλετε να ελέγξετε και να τραβήξετε μια φωτογραφία με την κάμερα του τηλεφώνου σας. Το λογισμικό της εφαρμογής με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα αναλύσει την εικόνα, συγκρίνοντάς τη με τα περιεχόμενα της βάσης δεδομένων με τα οποία έχει εκπαιδευτεί. Στη συνέχεια, προχωρά στη διάγνωση, με ακρίβεια που ξεπερνά το 90%, σύμφωνα τουλάχιστον με την Ai for Pet.

Η εφαρμογή TTcare έχει διακριθεί για την καινοτομία της από την Google, την CES, το Forbes Asia 100 και το POSCO IMP.

final_vetap2

Photo credit: AI for Pet

Επί του παρόντος, η εφαρμογή μπορεί να διαγνώσει προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία των ματιών, του δέρματος και των αρθρώσεων των ζώων. Μπορεί επίσης να παρέχει περαιτέρω οδηγίες προληπτικής φροντίδας.

Όχι άσκοπες επισκέψεις σε κτηνίατρο

Εφόσον η ΑΙ διαγνώσει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα, η εφαρμογή συστήνει την επίσκεψη σε κτηνίατρο, ενώ παρέχει επίσης τη δυνατότητα μίας εικονικής συνεδρίας με κάποιον ή κάποια ειδικό, που θα σας συμβουλεύσει πώς να χειριστείτε την ασθένεια του ζώου σας.

Video credit: AI for Pet

Μέσω τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή υπόσχεται ότι μπορεί να διαγνώσει πιθανές παθήσεις της γάτας ή του σκύλου σας. Διαβάστε περισσότερα για το πως να φροντίσετε τα κατοικίδιά σας εάν αρρωστήσουν στο άρθρο «Κρύωμα σκύλου & γάτας: Πως να παραμείνουν υγιή».

Πέρα από τη διάγνωση ασθενειών μέσω τεχνητής νοημοσύνης, η TTcare προσφέρει επίσης μία πλατφόρμα για την παρακολούθηση της συνολικής υγείας των κατοικίδιων ζώων. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να καταγράφετε το βάρος ή το ημερολόγιο των εμβολιασμών τους, να ανατρέξετε σε συμβουλές από ειδικούς για την υγεία και τη συμπεριφορά τους, και να συμβουλευτείτε βίντεο για τη φροντίδα τους.

Όχι λοιπόν άλλες άσκοπες επισκέψεις στον ή στην κτηνίατρο: Μέχρι να είμαστε σε θέση να αποκωδικοποιούμε κάθε «μιάου» ή «γουφ», η τεχνολογία μπορεί πλέον να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε πιθανά προβλήματα υγείας πριν κλείσουμε το ετήσιο ραντεβού για τσεκάπ του αγαπημένου μας κατοικιδίου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.