Firefly Petunia: Οι πετούνιες που θα φωτίζουν τον κήπο σας

Firefly Petunia: Οι πετούνιες που θα φωτίζουν τον κήπο σας

Η φουτουριστική Firefly Petunia, είναι ένα προϊόν βιοτεχνολογίας που έρχεται όχι μόνο να ομορφύνει αλλά και να φωτίσει τον κόσμο μας!

Λουλούδια που λάμπουν, δέντρα που φωσφορίζουν, πυγολαμπίδες που αλλάζουν χρώματα! Προς το παρόν τέτοιες εικόνες θεωρούνται αποκυήματα –επιστημονικής–φαντασίας σε κινηματογραφικές ταινίες όπως το Avatar.

final_petunia1

Photo credit: Canva generated image

Στην κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας Avatar του James Cameron, «πρωταγωνιστεί» ο μυστηριώδης πλανήτης Πανδώρα όπου τα πάντα εκπέμπουν ένα απόκοσμο φως.

Ωστόσο, καταπώς φαίνεται, ένας κόσμος βγαλμένος από τη φαντασία του James Cameron, ίσως είναι μια μέρα εφικτός. Κι αυτό διότι, ήδη, μία αμερικανική νεοφυής εταιρεία έχει βαλθεί να δημιουργήσει μικρές Πανδώρες στους κήπους και στα μπαλκόνια μας!

Από τις ΗΠΑ και λουλούδια φέροντες

Ο λόγος για τη Light Bio, μία εταιρεία με έδρα το Αϊντάχο, η οποία έχει ήδη αρχίσει να στέλνει σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ πετούνιες που λάμπουν στο σκοτάδι.

Η πετούνια, είναι ένα καλαίσθητο φυτό που στολίζει κήπους, αυλές και μπαλκόνια. Ωστόσο, αν και παράγει πανέμορφα και πολύχρωμα άνθη, δεν φωσφορίζει. Τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, οπότε και η Light Bio παρουσίασε την φουτουριστική Firefly Petunia: Την πετούνια-πυγολαμπίδα που εκπέμπει μια απαλή λάμψη παρόμοια με αυτή που εκλύει το φως του φεγγαριού.

Η Firefly Petunia εκπέμπει μια απαλή λάμψη παρόμοια με το φως του φεγγαριού.

final_petunia2

Photo credit: Light Bio

Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρες ή κήπους, φτάνοντας γρήγορα σε ύψος 20-25 εκατοστών. Παράγει άφθονα λευκά λουλούδια, είναι εύκολη στη φροντίδα και ευδοκιμεί χωρίς να χρειάζεται ειδικές συνθήκες. Το μοναδικό της χαρακτηριστικό είναι ότι φωσφορίζει στο σκοτάδι. Ωστόσο, πώς το καταφέρνει αυτό η πετούνια-πυγολαμπίδα; Η απάντηση άπτεται στη βιοτεχνολογία!

Λουλουδάκι μου καλό, φέγγε μου να περπατώ!

Χάρη στη ραγδαία ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας, η διαρκώς βελτιούμενη ικανότητά μας να επεξεργαζόμαστε τον γενετικό κώδικα, ανοίγει νέες πόρτες σε κάθε είδους πρωτοποριακές δυνατότητες: Από την αντιμετώπιση του υποσιτισμού με αγελάδες που παράγουν περισσότερο γάλα, μέχρι καινοτόμες θεραπείες για την κώφωση ή την αντιμετώπιση του καρκίνου, η βιοτεχνολογία αναμένεται να δώσει λύσεις σε ορισμένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Video credit: Light Bio

Από την ίδρυσή της το 2019, η Light Bio χρησιμοποιεί τη γενετική μηχανική προκειμένου να εμπλουτίσει τις πετούνιες της με γονίδια από βιοφωταυγή μανιτάρια.

Από την άλλη, πληθώρα επιστημόνων και επιστημονισσών, πειραματίζονται με την πιο παιχνιδιάρικη πλευρά της επιστήμης της ζωής. Όπως η Light Bio, η οποία από την ίδρυσή της το 2019, χρησιμοποιεί τη γενετική μηχανική προκειμένου να εμπλουτίσει τις πετούνιες της με γονίδια από βιοφωταυγή μανιτάρια. Ως αποτέλεσμα, οι πετούνιες-πυγολαμπίδες, μοιάζουν και μεγαλώνουν σαν τα συνηθισμένα «ξαδέρφια» τους, με πράσινα φύλλα και λευκά λουλούδια. Μετά τη δύση του ηλίου, όμως, εκπέμπουν ένα απαλό πράσινο φως.

Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει την ένταση του φωτός, έως και 10 φορές, να προσθέσει διαφορετικά χρώματα στην παλέτα της, καθώς και να επεκτείνει το project της σε διαφορετικές ποικιλίες φυτών. Κάνοντας τις νύχτες μας πιο όμορφες και ταυτόχρονα πιο φωτεινές.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.