Έξυπνο πορτοφόλι: Το νέο εξελιγμένο πορτοφόλι υψηλής τεχνολογίας

Έξυπνο πορτοφόλι: Το νέο εξελιγμένο πορτοφόλι υψηλής τεχνολογίας

Πέφτει η μπαταρία του κινητού και δεν έχετε φορτιστή; Κανένα άγχος. Συνδέστε το στο πορτοφόλι. Το οποίο πορτοφόλι λειτουργεί και ως Wi-Fi hotspot και σημαίνει συναγερμό αν το χάσετε.

Αν υπάρχει ένα αντικείμενο που έχουμε σχεδόν πάντα μαζί μας εκτός σπιτιού, δεν είναι άλλο από το πορτοφόλι. Μέχρι τουλάχιστον να εισβάλει στη ζωή μας το κινητό τηλέφωνο, που διεκδικεί τα πρωτεία. Σε αντίθεση όμως με το κινητό, το πορτοφόλι δεν έχει εξελιχθεί ούτε κατ’ ελάχιστο. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Η ιταλική Lucca Bozzi έχει αντίθετη άποψη, την οποία μοιάζουν να συμμερίζονται χιλιάδες καταναλωτές, οι οποίοι έσπευσαν να χρηματοδοτήσουν την ιδέα μέσω της καμπάνιας στο Indiegogo, ώστε να το αποκτήσουν πρώτοι. Πλέον, το Solar Wallet, το πρώτο έξυπνο πορτοφόλι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο.

Μοιάζει με ένα κλασικό πορτοφόλι για τα χρήματα και τις κάρτες σας. Αν όμως το κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι είναι σαφώς πιο εξελιγμένο. Μόλις διαβάσετε και τις πρόσθετες λειτουργίες του, θα διαπιστώσετε ότι δικαιούται να (αυτό)αποκαλείται «έξυπνο».

Photo credit: Walli

Το συγκεκριμένο gadget είναι φιλικό προς όλα τα gadgets σας, αφού τα φορτίζει μέσω USB (είναι μάλιστα συμβατό με USB-C, Micro-USB και Apple Lightning), ώστε να σας απαλλάξει από το άγχος της χαμηλής μπαταρίας.

Είναι όμως φυσικό και προς το περιβάλλον αφού αντλεί ενέργεια από το ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ. Ο κατασκευαστής πάντως συστήνει τη φόρτιση και μέσω ηλεκτρικού - για βέλτιστη λειτουργία).

Σας ειδοποιεί αν ξεχάσετε την κάρτα σας

Όπως και η υλοποίηση της ιταλικής εταιρείας, έτσι και ένα άλλο smart wallet με την εύγλωττη ονομασία "Walli" προσφέρει δυνατότητα εντοπισμού θέσης. Το συγκεκριμένο βέβαια προχωράει ένα βήμα πιο κάτω και αποδεικνύεται ιδανικό για ξεχασιάρηδες: συνδέεται με το smartphone σας, ώστε να στέλνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που το ξεχνάτε κάπου.

Το Walli διαθέτει επίσης «έξυπνες» θήκες και υποδοχές, που αντιλαμβάνονται ακόμη και την έλλειψη μιας κάρτας (αν πχ την ξεχάσετε κάπου ή σας πέσει) και σας στέλνει την αντίστοιχη ειδοποίηση. Για τους ακόμη πιο αφηρημένους προσφέρει δυνατότητα εντοπισμού και του ίδιου του πορτοφολιού, εκτός βέβαια αν το χάσετε ταυτόχρονα με το κινητό!

Walli Blootooth Wallet

Photo credit: Volterman

Φορτίζει και το κινητό

Όσο ο ανταγωνισμός εντείνεται, τόσο πιο προχωρημένες λύσεις θα εμφανίζονται στην αγορά. Έτσι πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε στο εμπόριο μια ακόμη πιο προηγμένη λύση, που ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά των «έξυπνων» πορτοφολιών και μερικά ακόμη πιο εμπνευσμένα.

Το Volterman ενσωματώνει ένα πανίσχυρο Powerbank για φόρτιση όλων των φορητών συσκευών (χωρητικότητας από 2.000 έως 5.000 mAh), συναγερμό ασφαλείας (κι όμως, χτυπάει σε περίπτωση κλοπής!), σύστημα εντοπισμού θέση μέσω GPS, αλλά και κάμερα που εντοπίζει και καταγράφει τους κλέφτες!

qldexnwov1ag372uog52.0

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο κατασκευαστής του φιλοδώρησε το Volterman με μια λειτουργία ασύρματης πρόσβασης, που του επιτρέπει να λειτουργεί ως WiFi Hotspot, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε ανά τον πλανήτη.

Όλα θυμίζουν συμβατικά πορτοφόλια. Κι όμως κρύβουν (παν)έξυπνες λειτουργίες και high-tech ευκολίες:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.