Εφαρμογές για γυμναστική που σου δίνουν κίνητρο να ασκηθείς

Εφαρμογές για γυμναστική που σου δίνουν κίνητρο να ασκηθείς

Προγράμματα που επιβραβεύουν όσους ασκούνται συστηματικά και διατρέφονται σωστά

Αν ανήκετε σε όσους υπόσχονται στον εαυτό τους ότι θα μπουν σε πρόγραμμα σωστής διατροφής και συστηματικής άσκησης και τηρούν την υπόσχεση αυτή, μάλλον δεν χρειάζεται να διαβάσετε αυτό το post. Οι υπόλοιποι, όμως, που όλο λένε ότι από Δευτέρα (ή από Σεπτέμβριο) θα τελειώσουν τα ψέματα, και όλο κάποια δικαιολογία βρίσκουν για να μην τελειώσουν, πιθανότατα θα βρουν ένα χέρι βοήθειας στο κινητό τους τηλέφωνο.

Το χέρι βοήθειας παίρνει τη μορφή των apps που υπόσχονται να μας δώσουν το απαραίτητο «σπρώξιμο» ώστε να σηκωθούμε από τον καναπέ, να περιορίσουμε την καθιστική ζωή, να ελαττώσουμε τις παραγγελίες από delivery, και βέβαια να ασκηθούμε περισσότερο, σωστότερα και πιο συστηματικά.

runkeper_presskit_1-min

Photo credit: Asics/ Runkeeper

Runkeeper

Μία από τις γνωστότερες εφαρμογές για fitness, με διαπιστωμένη απόδοση στις τάξεις τόσο των ερασιτεχνών όσο και των επαγγελματιών δρομέων. Μέσω του εύχρηστου app μπορείτε να ορίζετε στόχους (απόστασης, ταχύτητας, ρυθμού ή ακόμη και απώλειας βάρους) και να διαμορφώνετε προσωπικά προγράμματα εκγύμνασης.

Στο περιβάλλον του app εμφανίζεται η πρόοδος, οι απαραίτητες ειδοποιήσεις σε περίπτωση που μένετε πίσω ή βρίσκεστε εκτός στόχων, όπως και οι επιβραβεύσεις όταν τα πηγαίνετε καλά. Αυτές, μπορείτε να τις μοιράζεστε και με τους φίλους στα social media. (Και όχι, δεν αποτελούν δικαιολογία για να παραγγείλετε σουβλάκια)

My Fitness Pal

Η παρακίνηση στην άσκηση είναι σημαντική, αλλά εξίσου βασική είναι και η καθοδήγηση στον τομέα της διατροφής, οπότε αυτό το app είναι ιδανικό αν στοχεύετε να κοντρολάρετε τη διατροφική σας συμπεριφορά (ναι, στη «συμπεριφορά» εντάσσονται και τα σουβλάκια που λέγαμε προηγουμένως).

Η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να ψάχνετε από την ευκολία του κινητού σας την αχανή βάση των 6 εκατομμυρίων φαγητών ή να σκανάρετε το barcode συσκευασμένων τροφίμων ώστε να ανακαλύψετε τη διατροφική τους αξία. Οι προεγκατεστημένες οδηγίες βοηθούν στη διαμόρφωση ενός σωστού διαιτολογίου, ενώ ανά πάσα στιγμή το συνδυάζουν με προτεινόμενες ασκήσεις.

AloMoves-min

Photo credit: Alo Moves

Alo Moves

Χιλιάδες χρήστες αναφέρονται στην εφαρμογή αυτή με διθυραμβικά σχόλια, ισχυριζόμενοι ότι φέρνει στην άνεση του σπιτιού τους ένα πλήρες στούντιο γιόγκα με κορυφαίους δασκάλους που φροντίζουν για την ενθάρρυνσή τους. Δεκάδες διαφορετικές ασκήσεις και ρουτίνες «διδάσκονται» μέσω κατατοπιστικών βίντεο που ανανεώνονται διαρκώς, προσφέροντας επιλογές για ασκούμενους όλων των επιπέδων και στυλ. Όλα αυτά, βέβαια, κοστίζουν κάτι λιγότερο από €15 μηνιαίως, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε το πρόγραμμα δωρεάν για 15 ημέρες πριν χρεωθείτε.

Zombies, Run!

Ένα από τα πιο γνωστά και πλέον διασκεδαστικά exergames – τα βιντεοπαιχνίδια, δηλαδή, που συνδυάζουν το ψυχαγωγικό gaming με σωματική άσκηση. Πώς τα καταφέρνει; Βάζει στο κατόπι σας αιμοδιψή ζόμπι. Αν θέλετε να τους ξεφύγετε δεν έχετε παρά να το βάλετε στα πόδια. Τα ζόμπι δεν κουράζονται εύκολα, οπότε αν νιώσετε την ανάσα τους στην πλάτη σας (και το ποδοβολητό στ’ αυτιά σας) είναι η ώρα να τρέξετε γρηγορότερα. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο τόσο για αγωνιστικό τρέξιμο όσο και για jogging ή περπάτημα.

Πάρτε μια ιδέα στο παρακάτω βίντεο: (εδώ σίγουρα θα σας κοπεί η όρεξη για σουβλάκια)

Video credit: Six to start

Noom

Ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, ακολουθώντας επαγγελματικές συμβουλές τόσο αναφορικά με τη διατροφή τους όσο και με το ασκησιολόγιο. Παράλληλα, οι οδηγίες που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες στο ομαδικό (παρότι virtual) περιβάλλον εκτείνονται και στο φάσμα της ψυχολογίας, αφού η υποκίνηση θεωρείται ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων απώλειας βάρους.

Να υποσημειώσουμε βέβαια ότι όσο "motivational" κι αν είναι τα apps και τα προγράμματα, δεν αρκούν από μόνα τους. Απαιτείται να επιστρατευτεί και η δική μας θέληση ώστε να γίνουμε πιο fit και υγιείς. Αλλά και πού και πού να επιτρέπουμε στον εαυτό μας ένα παραστράτημα (πού το πάμε, πού το φέρνουμε, στα σουβλάκια καταλήγουμε...).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.