Αντιμετώπιση ζέστης: Δροσιστείτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Αντιμετώπιση ζέστης: Δροσιστείτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Gadgets και συμβουλές για να κρατήσετε τη θερμοκρασία χαμηλά ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες του Αυγούστου

Αν περνάτε τις καυτές καλοκαιρινές μέρες και νύχτες αγκαλιά με το air-condition, μάλλον έχετε με τον τρόπο σας λύσει το πρόβλημα της ζέστης. Όσοι όμως αναζητούν πιο εύκολους, οικονομικούς και κυρίως «φορητούς» τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες, πλέον έχουν στη διάθεσή τους αρκετές επιλογές, χάρη στην πανταχού παρούσα σύγχρονη τεχνολογία.

Παρουσιάζουμε πέντε από τις πιο ψαγμένες, αποτελεσματικές, αλλά και αστείες λύσεις της αγοράς:

Ατομικό κλιματιστικό

Το evaCHILL είναι ένα ατομικό κλιματιστικό –ή για να είμαστε πιο ακριβείς, δροσιστικό– που δίνει λύσεις δροσιάς σε μικρούς χώρους. Είναι οικολογικό, αφού τροφοδοτείται με νερό, το οποίο εξατμίζεται και ψύχει τον αέρα που περνάει μέσω της συσκευής. Μη φανταστείτε ότι θα επικρατήσει ψύχος όταν το ενεργοποιήσετε, αλλά σίγουρα θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία και θα υγράνει και θα δροσίσει την ατμόσφαιρα, εφόσον ο χώρος σας περιορίζεται σε λίγα τετραγωνικά. Και βέβαια, μπορείτε να το έχετε σχεδόν παντού μαζί σας.

Η κατασκευάστρια Evapolar ειδικεύεται στις φορητές λύσεις κλιματισμού και οι συσκευές της έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη επιτυχία στη Β. Αμερική, και πλέον διατίθενται και στην Ευρώπη. Πριν μερικές ημέρες, η Sony ανακοίνωσε ένα ακόμη πιο προχωρημένο project: Το Reon Pocket, ένα wearable κλιματιστικό το οποίο προμοτάρεται μέσω μιας ιαπωνικής πλατφόρμας crowdfunding (όπου τα πήγε και πολύ καλά).

Video credit: EvaPolar

Το γιλέκο που δροσίζει

Με πρώτη ματιά μοιάζει βγαλμένο από αμφιλεγόμενης ποιότητας εκπομπή τελεμάρκετινγκ, αλλά όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει (αθλητές, πεζοπόροι, εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους κ.ά.) δεν το αλλάζουν με τίποτα όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία. Πρόκειται για μια σειρά γιλέκων –και πολλών ακόμη ειδών ρουχισμού– που κρατά σε λογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματος, ακόμη και εν μέσω ακραίου καύσωνα.

Η πατενταρισμένη τεχνολογία HyperKewl που χρησιμοποιεί η TechNiche, επιτρέπει στο ύφασμα να αντλεί τη θερμότητα, αλλά αντί να τη μεταφέρει στο σώμα, να την απομακρύνει μέσω της σταδιακά εξάτμισης νερού. Ακούγεται περίπλοκο, αλλά στην πράξη είναι αρκετά απλό, και σχετικά δροσερό!

Διασυνδεδεμένο θερμός

Μοιάζει με απλό δοχείο νερού, αλλά είναι μια high-tech λύση, ιδανική για όλο τον χρόνο, αλλά ακόμη περισσότερο για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Το Connected Hydration Bottle της θρυλικής Thermos, επικοινωνεί με μια συμβατή εφαρμογή για smartphone, προκειμένου να υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες σας σε νερό, αλλά και να σας καθοδηγεί για την απαιτούμενη πρόσληψη υγρών ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας.

Video credit: Thermos

Φρέσκος και καθαρός αέρας όπου τον θες

Οι περισσότεροι τη γνώρισαν από τις ντιζαϊνάτες σκούπες της, αλλά πλέον η Dyson έχει επεκταθεί και στις συσκευές ψύξης, με πιο γνωστές τους «ήσυχους» ανεμιστήρες. Η νέα προσθήκη στη σειρά είναι το Pure Cool Me, ένας ατομικός ανεμιστήρας που εκτός από αρκετή δροσιά, διασφαλίζει ότι ο αέρας στον χώρο σας θα καθαριστεί από διάφορα μικρόβια και μολυσματικές ουσίες, μέσω των ειδικών φίλτρων που ενσωματώνει. Μπορείτε μάλιστα να κατευθύνετε τον δροσερό αέρα που παράγει όπου θελήσετε.

Dyson-min

Photo credit: Dyson

Μπουφάν με ανεμιστήρες

Η ιδέα να φορέσετε μπουφάν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας με καύσωνα, φαντάζει από αστεία έως επικίνδυνη. Το συγκεκριμένο πανωφόρι, όμως, που κατασκευάζεται από τη γνωστή για τα εργαλεία κάθε είδους, Makita, είναι ένα εντελώς απροσδόκητο μπουφάν.

Και το λέμε αυτό καθώς αντί να σε ζεσταίνει, σε δροσίζει, χάρη στους ενσωματωμένους ανεμιστήρες. Ο αέρας φουσκώνει το μπουφάν, και αισθητικά μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται μια ικανοποιητική λύση για εργαζόμενους σε ακραίες, και δυνητικά επικίνδυνες, συνθήκες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.