10 δωρεάν ιστοσελίδες που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο & κόπο!

10 δωρεάν ιστοσελίδες που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο & κόπο!

Αναβαθμίστε την ψηφιακή παρουσία σας με εύκολους και δημιουργικούς τρόπους που θα βρείτε δωρεάν στο διαδίκτυο.

Είτε το χρησιμοποιείτε για την ψυχαγωγία σας, είτε για τη δουλειά ή τις σπουδές σας, το διαδίκτυο είναι γεμάτο περιεχόμενο για κάθε αίτημα και προτίμηση.

final_sites1

Photo credit: Free to use from Pexels

Έχετε ξεχάσει τη ζωή προ κοινωνικών δικτύων; Ίσως είναι ώρα για ένα προσωρινό «Logout»! Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Logout: Πώς είναι η ζωή χωρίς social media».

Οι 10 ιστοσελίδες που ακολουθούν, θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε δωρεάν την ψηφιακή παρουσία σας, καθώς και θα σας γλιτώσουν χρόνο και κόπο.

#1 Επεξεργαστείτε τα PDF αρχεία σας online

Θέλετε να αφαιρέστε κάποιες σελίδες από το PDF αρχείο σας, να το ενοποιήσετε με κάποιο άλλο ή απλά να το μετατρέψετε σε Word, αλλά δεν διαθέτετε την επαγγελματική του έκδοση; Η ιστοσελίδα sejda.com τα κάνει όλα για εσάς δωρεάν. Απλώς ανεβάζετε το PDF σας και πραγματοποιείτε βήμα – βήμα τις αλλαγές που επιθυμείτε.

#2 Επανασχεδιάστε την εικόνα του προφίλ σας

Η ιστοσελίδα Profile Pic Maker θα σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε τη φωτογραφία του προφίλ σας για χρήση σε κάθε κοινωνικό μέσο ή έγγραφο που επιθυμείτε. Απλά:

  • Ανεβάστε τη φωτογραφία σας
  • Προσαρμόστε το μέγεθος
  • Επιλέξτε φόντο
  • Κάντε λήψη του αρχείου.

Η νέα φωτογραφία προφίλ σας είναι έτοιμη.

Photo credit: pfpmaker.com

#3 Αφαιρέστε το φόντο από τη φωτογραφία σας

Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε καινούρια φωτογραφία προφίλ, επιθυμείτε απλώς να αφαιρέσετε το φόντο από την υπάρχουσα (ή και κάθε είδους φωτογραφία), η ιστοσελίδα LunaPic είναι το εργαλείο σας.

  • Ανεβάστε τη φωτογραφία σας
  • Επιλέξτε «background removal tool»
  • Διαλέξτε το κατάλληλο εργαλείο για τη φωτογραφία σας
  • Κάντε λήψη του αρχείου.

Η –χωρίς φόντο φωτογραφία– σας είναι έτοιμη.

Από την άλλη, εάν θέλετε να διατηρήσετε ολοζώντανες τις φωτογραφικές αναμνήσεις του καλοκαιριού διαβάστε το άρθρο «Επεξεργασία & οργάνωση των φωτογραφιών σας από τις διακοπές».

#4 Ελέγξτε για παραβιάσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Εάν έχετε την υποψία ότι κάποια από τα στοιχεία σύνδεσής σας έχουν διαρρεύσει, μπορείτε να επιβεβαιώστε την ασφάλειά τους μέσω της ιστοσελίδας haveibeenpwned.com. Απλά εισάγετε το email σας και η εφαρμογή σας ενημερώνει αυτόματα εάν έχει παραβιαστεί, και μέσω ποιων διαρροών.

Διαβάστε περισσότερα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο άρθρο «Tips για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο».

#5 Δώστε κίνηση στις παλιές οικογενειακές φωτογραφίες σας

Ακούγεται λίγο «ανατριχιαστικό» αλλά με την εφαρμογή My Heritage Deep Nostalgia μπορείτε να δώσετε «ζωή» σε μέλη της οικογένειάς σας που ίσως δεν έχετε καν γνωρίσει. Πώς; Δίνοντας κίνηση στις φωτογραφίες τους .

Απλά θα πρέπει να κάνετε εγγραφή, είναι δωρεάν, να ανεβάσετε τη φωτογραφία και στη συνέχεια το πρόγραμμα ενεργοποιεί αυτόματα την κίνηση.

Video credit: My Heritage Nostalgia

#6 Αποκτήστε ένα προσωρινό email διάρκειας 10 λεπτών

Σας έχει τύχει ποτέ να πρέπει να εγγραφείτε σε κάποια λίστα ή να αγοράσετε κάτι αλλά δεν θέλετε να δώσετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας; Δώστε τέλος στα ανεπιθύμητα εισερχόμενα με το 10minutemail.com.

Μπείτε στην ιστοσελίδα, αντιγράψτε το email που θα βρείτε μπροστά σας και χρησιμοποιείστε το. Θα είναι έγκυρο για 10 λεπτά, ωστόσο, μπορείτε επίσης να το παρατείνετε εφόσον χρειάζεται.

#7 Βρείτε τις διαφορές συγκρίνοντας δύο έγγραφα

Σας εστάλη ένα αναθεωρημένο PDF χωρίς παρακολούθηση αλλαγών; Θέλετε να βρείτε τις διαφορές μεταξύ δύο εικόνων; Ελέγξτε τα εν λόγω αρχεία με το diffchecker.com.

Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε δύο κείμενα ή δύο αρχεία Excel.

#8 Βρείτε σύμβολα και emoji

Θέλετε να προσθέσετε ένα emoji ή ένα σύμβολο στο tweet σας αλλά δεν γνωρίζετε πώς;

Μεταβείτε στο copypastecharacter.com, διαλέξτε το εικονίδιο της αρεσκείας σας, αντιγράψτε το και επικολλήστε το στο tweet σας. Η εν λόγω ιστοσελίδα θα σας προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε εκατοντάδες σύμβολα για επικόλληση σε emails, tweets, έγγραφα κειμένου ή φόρουμ.

#9 Δημιουργήστε τις δικές σας εικονογραφήσεις

Μήπως ετοιμάζετε κάποια παρουσίαση; Διατηρείτε το δικό σας blog; Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με εικονογραφήσεις δικιά σας έμπνευσης με τη βοήθεια του blush.design.

Διαλέξτε το θέμα της επιλογής σας από μία μεγάλη γκάμα σχεδίων που υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα και πειραματιστείτε με την επεξεργασία του. Κάντε δωρεάν εγγραφή για να κατεβάσετε το αρχείο. Οι εικονογραφήσεις σας είναι έτοιμες προκειμένου να ομορφύνουν τις διαφάνειες του PowerPoint σας.

final_sites3

Photo credit: Free to use from Pexels

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια που οι προβλέψεις για το μέλλον τους είναι πραγματικά απρόβλεπτες! Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Πώς θα είναι τα κινητά του μέλλοντος;».

#10 Προσθέστε βίντεο στις παρουσιάσεις σας

Κάποιες φορές η εικονογράφηση δεν είναι αρκετή, ούτε για την παρουσίασή σας, ούτε για το blog σας. Εάν λοιπόν θέλετε να διατηρήσετε το κοινό σας αφοσιωμένο –ώστε να κρέμεται από τα χείλη σας ή τα γραπτά σας– γιατί δεν δοκιμάζετε να αξιοποιήσετε το βίντεο;

Στην ιστοσελίδα pexels.com/videos υπάρχει πληθώρα βίντεο για πολλές, διαφορετικές θεματολογίες. Κάντε αναζήτηση με λέξεις κλειδιά που αφορούν το project σας, επιλέξτε το βίντεο της αρεσκείας σας και κατεβάστε το. Η χρήση είναι δωρεάν, ωστόσο, οι διαχειριστές της πλατφόρμας προτείνουν την αναφορά στους δημιουργούς.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.