Το νέο Tesla Cybertruck διασχίζει και τις θάλασσες

Το νέο Tesla Cybertruck διασχίζει και τις θάλασσες

Το «εξωγήινο» Cybertruck, έχει όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσει μία θέση στην κορυφή των «γήινων» φορτηγών και είναι πλέον έτοιμο, εκτός από τη στεριά, να κατακτήσει στο προσεχές μέλλον και τη θάλασσα.

«Τα φορτηγά δεν έχουν αλλάξει καθόλου εδώ και πολύ καιρό, θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό», δήλωνε στα τέλη του 2019 ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ, κατά την αποκάλυψη του Cybertruck, του πρωτότυπου ηλεκτρικού φορτηγού της εταιρείας.

final_cybertrack1

Photo credit: Tesla

Η επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων θα ενσωματώνει μπαταρίες ικανές να τροφοδοτήσουν με ενέργεια όχι μόνο το σπίτι σας, αλλά και το δίκτυο παροχής ηλεκτρισμού εφόσον υπάρχει ανάγκη. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Διακοπή ρεύματος; Βάλτε στο σπίτι μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

Και όντως, το «φορτηγάκι του κυβερνοχώρου» που παρουσίασε τότε η Tesla, φαινόταν να αντιπροσωπεύει ένα θαύμα μηχανικής και design. Ένα όχημα κατασκευασμένο για κάθε πλανήτη και έδαφος, ακόμα και για το νερό! Ναι, σωστά διαβάσατε. Κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla την ίδια χρονιά, άλλωστε, ο Μασκ είχε αποκαλύψει ότι η εταιρεία είχε σχεδιάσει ένα «υποβρύχιο αυτοκίνητο».

Για κάθε πλανήτη και έδαφος, ακόμα και για το νερό;

Οι φανατικοί ακόλουθοι της εταιρείας συνέδεσαν την τότε δήλωση με το Cybertruck και τα ειδικά χαρακτηριστικά του που δεν είχαν ακόμη αποκαλυφθεί πλήρως. Τα χρόνια πέρασαν, και παρόλο που η Tesla είχε αρχικά ως στόχο να το κυκλοφορήσει το 2021, μετά από διαδοχικές καθυστερήσεις, παρέδωσε πρόσφατα τα πρώτα Cybertruck στους κατόχους τους – αποκλειστικά στη Βόρεια Αμερική.

Αν και για πολλούς το Cybertruck του 2024 μοιάζει μάλλον εξωγήινο, φαίνεται ότι έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει μία θέση στην κορυφή των «γήινων» φορτηγών. Με ένα πανίσχυρο αμάξωμα που κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι και θωρακισμένο, ανθεκτικό στη θραύση γυαλί, το φουτουριστικό όχημα της Tesla είναι έτοιμο πλέον να κατακτήσει τη στεριά. Ωστόσο, τι συμβαίνει με τις υποσχέσεις για τη θάλασσα;

final_cybertrack2

Visual credit: Cybercat

Καθώς η στάθμη της θάλασσας διαρκώς ανεβαίνει, τα οχήματα τύπου hovercraft αναδύονται ως ενδιαφέρουσα επιλογή, όχι μόνο μεταφοράς, αλλά και διάσωσης. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Arosa: Το hovercraft που γίνεται δικό σας μέσω crowdfunding».

Το 2022, εν μέσω ενός ισχυρού τυφώνα που έπληττε τη Φλόριντα, ο Μασκ με ένα tweet ισχυρίστηκε ότι «Το Cybertruck θα είναι αρκετά αδιάβροχο ώστε να λειτουργεί για λίγο ως σκάφος, και να μπορεί να διασχίζει ποτάμια, λίμνες, ακόμη και θάλασσες που δεν είναι πολύ ταραγμένες».

Το φορτηγό που έγινε καταμαράν

Ειδικοί του κλάδου υποδέχτηκαν με σκεπτικισμό τις δηλώσεις αυτές, δεδομένου ότι το πρόβλημα για ένα όχημα στεριάς που θα βρεθεί στην θάλασσα, δεν είναι μόνο το πώς θα επιπλεύσει, αλλά κυρίως το πώς θα πλοηγηθεί χωρίς πηδάλιο ή πρόσθετη πρόωση.

Η απάντηση του Μασκ δεν άργησε να έρθει, φυσικά μέσω της αγαπημένης του πλατφόρμας. Με ένα tweet επιβεβαίωσε το σχέδιο της Tesla να δημιουργήσει ένα πακέτο εξαρτημάτων που θα επιτρέπουν στο Cybertruck να χρησιμοποιηθεί ως πραγματικό σκάφος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει το εν λόγω πακέτο, ούτε και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης. Ωστόσο, μία νεοφυής εταιρεία από το Σιάτλ, σχεδίασε ήδη ένα κιτ που θα μπορούσε να μετατρέψει το φορτηγό της Tesla σε ηλεκτρικό καταμαράν.

Visual credit: Cybercat

Η εταιρεία Cybercat σχεδίασε ένα κιτ εξαρτημάτων που θα μπορούσε να μετατρέψει το Cybertruck σε ηλεκτρικό καταμαράν.

Ο λόγος για τη Cybercat, τα προσχέδια της οποίας περιλαμβάνουν ένα εύκολο στη συναρμολόγηση πακέτο εξαρτημάτων που μπορούν να προσδεθούν στο Cybertruck και να το μετατρέψουν σε καταμαράν. Το όλο concept βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, και δεν είναι γνωστό πότε και αν θα προχωρήσει σε παραγωγή.

Εντούτοις, όπως όλα δείχνουν, το Cybertruck, το πρώτο φορτηγό της Tesla –το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι κατασκευασμένο για κάθε πλανήτη και έδαφος– είναι πλέον έτοιμο, εκτός από τη στεριά, να κατακτήσει στο προσεχές μέλλον και τη θάλασσα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.