Τα νέα DIY microcar έχουν 3D-printed εξαρτήματα

Τα νέα DIY microcar έχουν 3D-printed εξαρτήματα

Φτιάξτε το μόνοι σας: Τα νέα ηλεκτρικά microcar οχήματα μπορούν να συναρμολογηθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία «της γειτονιάς» ή να ανανεωθούν και να προσαρμοστούν στην αισθητική και τη διάθεση του ιδιοκτήτη τους, με 3D-printed αξεσουάρ.

Εάν ζείτε ή κινείστε συχνά σε αστικό περιβάλλον, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πόσο έχει αλλάξει η έννοια της μετακίνησης τα τελευταία χρόνια. Αφενός, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και η αυξημένη κίνηση, έχουν μετατρέψει πολλούς και πολλές σε οπαδούς των μηχανών, των ηλεκτρικών σκούτερ και των ποδηλάτων για τις καθημερινές μετακινήσεις τους στην πόλη.

final_diycar1

Photo credit: Daihatsu

To me:MO είναι ένα microcar που προσαρμόζεται στην αισθητική του ιδιοκτήτη του με 3D-printed αξεσουάρ. Διαβάστε περισσότερα για το concept του microcar στο άρθρο «Είναι το microcar το μέλλον της μετακίνησης στην πόλη;».

Αφετέρου, οι λάτρεις της παραδοσιακής αυτοκίνησης, δείχνουν όλο και συχνότερα την εμπιστοσύνη τους στα microcar: Μικρά, ευέλικτα οχήματα τα οποία είναι λιγότερο ακριβά από τα στάνταρ ηλεκτρικά, ενώ έχουν περισσότερες επιλογές στάθμευσης—χαρακτηριστικά που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές.

Πλέον, τα νέα μοντέλα microcar έχουν και DIY δυνατότητες: Μπορούν να συναρμολογηθούν μακριά από τη χώρα παραγωγής τους και να ανανεωθούν ή να προσαρμοστούν στην αισθητική και τη διάθεση του ιδιοκτήτη τους, με 3D-printed αξεσουάρ.

Ένα όχημα για κάθε εμφάνιση

Εάν αναζητάτε την αρμονία και θεωρείτε το αυτοκίνητό σας αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισή σας, τότε το νέο microcar της ιαπωνικής Daihatsu θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ο λόγος για το me:MO, ένα αυτοκινητάκι που ως άλλο Playmobil όχημα μπορεί να σχεδιαστεί βάσει των αναγκών σας.

Video credit: Daihatsu Official

Όχι, δεν θα χρειαστεί να του κολλήσετε αυτοκόλλητα, να το βάψετε ή να το ζωγραφίσετε με σπρέι για να πάρει τη μορφή που φαντάζεστε. Μπορείτε απλώς να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία εξαρτημάτων εκείνα της αρεσκείας σας, και με μία 3D εκτύπωση να δημιουργήσετε το όχημα των ονείρων σας – ή γιατί όχι, και ένα όχημα για κάθε εμφάνισή σας.

Και όχι μόνο εξωτερικά! Το εσωτερικό σαλόνι του me:MO είναι επίσης προσαρμόσιμο ώστε να μπορεί να μεταφέρει εσάς καθώς και μέχρι δύο ακόμη συνεπιβάτες σας, όπως και όπου επιθυμείτε με ταχύτητά που φτάνει τα 160χλμ/ώρα.

Photo credits: Daihatsu me:MO

Το me:MO είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι το οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε βάσει των αναγκών σας για να μετακινηθείτε μέσα στην πόλη. Ωστόσο, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι επωφελή και για το περιβάλλον. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Θα σώσουν πράγματι τον κόσμο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;».

Αυτοκίνητο στο κουτί  

Αν και δεν θα το βρείτε στο ΙΚΕΑ, το σουηδικής προέλευσης microcar Luvly O, έχει υιοθετήσει ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά πώλησης της επίσης σουηδικής αλυσίδας επίπλων. Έχει σχεδιαστεί ώστε να παραδίδεται στον τελικό προορισμό του μέσα σε ένα επίπεδο κιβώτιο.

Το πρώτο, έτοιμο προς συναρμολόγηση, ηλεκτρικό αυτοκίνητο της νεοφυούς εταιρείας Luvly, ζυγίζει λιγότερο από 450 κιλά, όσο περίπου το ένα τέταρτο του βάρους του μέσου σύγχρονου αυτοκινήτου, έχει αυτονομία 100 χιλιομέτρων και ταχύτητά που φτάνει τα 90χλμ/ώρα. Είναι δηλαδή τόσο μικροσκοπικό και αποδοτικό, όσο χρειάζεται για τις περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις μέχρι δύο ατόμων στην πόλη.

final_diycar5

Μήπως έφτασε ο καιρός που όταν ετοιμαζόμαστε για έξοδο, εκτός από την εμφάνισή μας θα φροντίζουμε και την εμφάνιση του αυτοκινήτου μας;

Photo credit: Luvly O

Επιπρόσθετα, το οικολογικό του πρόσημο επεκτείνεται πλέον της ηλεκτροκίνησης: Αποτελείται από 3D-printed δομές και εξαρτήματα εύκολης συναρμολόγησης, με συνέπεια να μειώνονται σημαντικά οι εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με την αποστολή στον τελικό παραλήπτη.

Ωστόσο, αν και ακούγεται σαν προϊόν από το ΙΚΕΑ, το Luvly δεν αποτελεί –ακόμη– ένα DIY project που μπορείτε να υλοποιήσετε στο γκαράζ σας. Επί του παρόντος, η συναρμολόγηση γίνεται αποκλειστικά από αδειοδοτημένους συνεργάτες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.