Ένα μίνι υποβρύχιο προσφέρει «εμβυθιστικές» εμπειρίες

Ένα μίνι υποβρύχιο προσφέρει «εμβυθιστικές» εμπειρίες

Εάν οι καταδύσεις δεν είναι το φόρτε σας, πλέον μπορείτε να απολαύσετε από κοντά τον θαυμαστό κόσμο της θάλασσας από την ασφάλεια ενός μίνι υποβρυχίου.

Ταξιδέψατε ποτέ σε κάποιο παραλιακό θέρετρο από αυτά που βρίσκονται σε εξωτικούς προορισμούς με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά; Τότε σίγουρα γνωρίζετε ότι τα μεγαλύτερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως τα εκθαμβωτικής ομορφιάς ψαράκια και οι ολάνθιστοι κοραλλιογενείς ύφαλοι, βρίσκονται κρυμμένα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

final_submarine1

Photo credit: Tom Fisk from Pexels

Πολλά από αυτά τα θέρετρα, προσφέρουν τη δυνατότητα εξερεύνησης του βυθού μέσω κατάδυσης με μπουκάλες ή με τουριστικά υποβρύχια. Ωστόσο, οι καταδύσεις χρειάζονται ειδική εκπαίδευση, ενώ ενέχουν πάντα τον κίνδυνο της αποσυμπίεσης. Από την άλλη, τα παραδοσιακά τουριστικά υποβρύχια έχουν μικρά παράθυρα και θέσεις επιβατών σαν του λεωφορείου.

Η διαπίστωση αυτή οδήγησε μία ολλανδική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων στη δημιουργία ενός νέου «δεσμού» με τους ερασιτέχνες εξερευνητές του βυθού.

Υποβρύχια εξερεύνηση με «κινηματογραφική» θέα

Ο λόγος για την U-Boat Worx και τα σκάφη της NEXUS (δεσμός), τα μίνι υποβρύχια πολυτελείας για 7-9 επιβάτες, ειδικά σχεδιασμένα για χρήση από τουριστικά θέρετρα, ιδιωτικά σούπερ γιοτ και ερευνητικά ινστιτούτα.

final_submarine2

Photo credit: U-Boat Worx

Ένα μίνι υποβρύχιο ακούγεται εξωφρενικό, ωστόσο τι γνωρίζετε για το concept γιοτ που κινείται μεταξύ πλοίου και αεροπλάνου; Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Το σούπερ γιοτ που κολυμπάει και πετάει».

Τα εν λόγω μίνι υποβρύχια προσφέρουν μεγαλύτερο επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας για μια εμπειρία κινηματογραφικών διαστάσεων: Οι επιβάτες κάθονται αναπαυτικά στην πολυθρόνα τους και παρατηρούν τα πάντα από τη «μεγάλη οθόνη» του τζαμιού που τους χωρίζει με την ομορφιά του βυθού.

Οι επιβάτες δεν έχουν να κάνουν το παραμικρό, παρά να κόψουν εισιτήριο: Για να επιβιβαστείτε στο μίνι υποβρύχιο δεν απαιτείται ειδική εκπαίδευση ή πιστοποίηση SCUBA, ενώ δεν χρειάζεται διαδικασία αποσυμπίεσης κατά την έξοδο.

Photo credit: U-Boat Worx

Μία «εμβυθιστική» εμπειρία

Για τους δημιουργούς του, το NEXUS προσφέρει την πιο καθηλωτική εμπειρία κατάδυσης που υπάρχει, η ευκρίνεια της οποίας μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα καλύτερα δείγματα εικονικής πραγματικότητας. Η θέα των επιβατών προς το βυθό είναι ανεμπόδιστη από παντού, ενώ τα ίδια τα σκάφη έχουν τη δυνατότητα να ελιχθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση άμεσα με τη χρήση ενός joystick.

Video credit: U-Boat Worx

Το C-Explorer 3, είναι ένα άλλο μίνι υποβρύχιο της εταιρείας, χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως η τεχνολογία διαμορφώνει πλέον τις διακοπές και τα ταξίδια. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Πώς η τεχνολογία θα αλλάξει τα ταξίδια στο μέλλον»

Το NEXUS είναι ηλεκτρικό άρα και φιλικότερο προς το περιβάλλον. Κάθε σκάφος εξοπλίζεται με μπαταρία 62 kWh που του επιτρέπει να λειτουργεί έως και 18 ώρες συνεχόμενα, φτάνοντας σε βάθος μέχρι 200 μέτρα.

Ήδη πάνω από 20 τέτοια σκάφη έχουν ριχτεί στη θάλασσα από διάφορες εταιρείες και οργανισμούς, για λόγους όχι μόνο ψυχαγωγικούς αλλά και επιστημονικούς. Εάν λοιπόν βρεθείτε στο δρόμο τους, μη διστάσετε να τους δώσετε μια ευκαιρία. Τα μίνι υποβρύχια θα σας επιτρέψουν να καταδυθείτε με ασφάλεια στα πιο όμορφα, μυστηριώδη και βαθιά νερά του πλανήτη μας, και να ανακαλύψτε τον εξερευνητή που κρύβεται μέσα σας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.