Διαστημικός Τουρισμός: Βόλτα στη στρατόσφαιρα με αερόστατο

Διαστημικός Τουρισμός: Βόλτα στη στρατόσφαιρα με αερόστατο

Οι τελευταίες εξελίξεις στο κεφάλαιο «Διαστημικός Τουρισμός» περιλαμβάνουν τη δυνατότητα βόλτας στη στρατόσφαιρα όχι όμως με πύραυλο αλλά με ένα τεράστιο μπαλόνι.

Θέλετε να γίνετε αστροναύτης / αστροναύτισσα στη θέση ενός επαγγελματία; Τότε ο Διαστημικός Τουρισμός, είναι το είδος διακοπών που σας ταιριάζει και στο προσεχές μέλλον θα μπορείτε να τις οργανώνετε όπως οποιοδήποτε άλλο ταξίδι αναψυχής. Βέβαια, βάσει όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, από την «Αγία Τριάδα» του διαστημικού τουρισμού –Ίλον Μασκ (SpaceX), Τζεφ Μπέζος(Blue Origin) και Ρίτσαρντ Μπράνσον (Virgin Galactic) – το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού περιλαμβάνει πολλά μηδενικά!

final_worldview1

Photo credit: World View

Εκτός από τη στρατόσφαιρα, τα επόμενα χρόνια ακόμα και απλοί πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη Σελήνη. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «The Dearmoon Project: Ταξίδι στη σελήνη μετά από μισό αιώνα».

Πλέον, οι επίδοξοι διαστημικοί τουρίστες έχουν μια ακόμη –κατά πολύ οικονομικότερη– επιλογή να εξετάσουν. Μία αμερικανική startup, η World View Enterprises, αναπτύσσει ένα σύστημα βασισμένο σε αερόστατα που θα μεταφέρει ανθρώπους στη στρατόσφαιρα, με τις πρώτες εμπορικές πτήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2024.

Η απογείωση του διαστημικού τουρισμού

Μέχρι πρόσφατα, μόνο επαγγελματίες αστροναύτες είχαν το προνόμιο να ξεφύγουν από τα όρια της Γης και να βρεθούν στο διάστημα ή ακόμα και στη Σελήνη. Ωστόσο, το 2021 ήταν η χρονιά που ο διαστημικός τουρισμός απογειώθηκε. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ήταν ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που πραγματοποίησε μια σύντομη έξοδο από τη γήινη ατμόσφαιρα, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο Τζεφ Μπέζος, πέταξε 20 χιλιόμετρα πιο ψηλά με τη διαστημική του κάψουλα.

Η πτήση με το διαστημικό αερόστατο θα κοστίζει 50.000 $, δηλαδή όσο η αγορά ενός πολύ ακριβού αυτοκινήτου.

final_worldview2

Τα κόστη των ανωτέρω ταξιδιών ανέρχονται σε εξαψήφιο αριθμό, κάνοντας τις επικείμενες πτήσεις στο διάστημα απαγορευτικές για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων. Από την άλλη, η World View ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τιμολογεί τις πτήσεις της προς 50.000 δολάρια ανά άτομο.

Φυσικά, τα αερόστατα δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ταξιδέψουν στο διάστημα, αλλά μπορούν να ανέβουν αρκετά ψηλά – σε ύψος περίπου 30 χλμ. – ώστε η καμπυλότητα της Γης και το σκοτάδι του διαστήματος να είναι ξεκάθαρα ορατά για τους επιβάτες. Στο πλαίσιο αυτό, η World View ευελπιστεί ότι το ταξίδι με τα αερόστατά της, θα προσφέρει στους πελάτες της μια εντελώς διαστημική εμπειρία.

Η «στρατοσφαιρική έκδοση» των 7 θαυμάτων του κόσμου

Κάθε ταξίδι με το διαστημικό αερόστατο θα διαρκεί έξι έως 12 ώρες. Κατά τη διάρκειά του, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν φαγητό και ποτό, να συνδεθούν στο διαδίκτυο, να εξερευνήσουν αστερισμούς με τηλεσκόπιο καθώς και όψεις της Γης από ατομικές οθόνες, ή απλώς να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τη θέα από τα πλήρως ανακλινόμενα καθίσματά τους.

Παράλληλα, η διαδρομή προς τη στρατόσφαιρα θα είναι αρκετά ομαλή και ήπια ώστε να φιλοξενούνται επιβάτες κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Video credit: World View

Εάν εκτός από τα στρατοσφαιρικά ταξίδια σας ενδιαφέρουν και τα υπερατλαντικά διαβάστε το άρθρο «Boom Supersonic: Υπερατλαντικά Ταξίδια σε 4 ώρες με μόλις $100»

Τα πρώτα αερόστατα θα εκτοξευθούν από το Γκραντ Κάνυον, αλλά η εταιρεία φιλοδοξεί να συμπεριλάβει στις πτήσεις της και άλλα εκπληκτικά σημεία αναχώρησης και εξερεύνησης. Τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία, το Σερενγκέτι στην Κένυα, τον Αμαζόνιο στη Βραζιλία, τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, το Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία και το Σινικό Τείχος της Κίνας στη Μογγολία – τοποθεσίες που η World View αποκαλεί «Επτά Θαύματα του Κόσμου, Στρατοσφαιρική Έκδοση».

Θέλετε να δείτε αν είναι αλήθεια ότι το Σινικό Τείχος είναι ορατό από το διάστημα; Μια βόλτα με το διαστημικό αερόστατο της World View θα σας βοηθήσει να το διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.