Αυτοκινούμενα τροχόσπιτα: Στο δρόμο για διακοπές σε 4 τροχούς

Αυτοκινούμενα τροχόσπιτα: Στο δρόμο για διακοπές σε 4 τροχούς

Ονειρεύεστε διακοπές στη φύση, όποτε και όπου θέλετε, χωρίς δεσμεύσεις και κόστη διαμονής; Το ταξίδι με ένα αυτοκινούμενο όχημα αναψυχής, ίσως είναι η καλύτερη λύση για εσάς!

Μήπως ονειρεύεστε διακοπές στη φύση, αλλά το κάμπινγκ δεν είναι το φόρτε σας; Ιδανικά, θα θέλατε να βρίσκεστε κάθε μέρα σε άλλο σημείο, χωρίς τη δέσμευση της επιλογής «βουνό ή θάλασσα» ανάλογα με τη διάθεσή σας; Επιθυμείτε να ταξιδέψετε αλλά θέλετε και την ασφάλεια του σπιτιού σας; Τότε το ταξίδι με ένα αυτοκινούμενο όχημα αναψυχής ή τροχόσπιτο, ίσως είναι η καλύτερη λύση για εσάς!

final_RV1

Photo credit: The World Offroad

Ονειρεύεστε νομαδική ζωή; Πάρτε ιδέες από το «The World Offroad»: Ο Άκης, η Βούλα και η μικρή Αναστασία, δηλαδή η οικογένεια πίσω από το εν λόγω εγχείρημα, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με ένα στρατιωτικό όχημα το οποίο έχει μετατραπεί σε αυτοκινούμενο.

Ταξιδεύοντας με αυτοκινούμενο θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε στο έπακρο κάθε ημέρα των διακοπών σας, καθώς μπορείτε να κολυμπήσετε, να σερφάρετε, να κάνετε πεζοπορία και ράφτινγκ ή ακόμα και να μαζέψετε από αχιβάδες μέχρι χόρτα. Είτε επιλέξετε να κατηφορίσετε σε ένα παραλιακό χωριουδάκι, είτε να ανηφορίσετε προς ένα δροσερό βουνό, το ελληνικό ανάγλυφο είναι πλούσιο σε ομορφιά και εμπειρίες για ταξιδιώτες.

Γιατί να επιλέξετε διακοπές με αυτοκινούμενο

Ασφάλεια: Τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της COVID-19 και των σοβαρών κίνδυνων που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία, η κοινωνική αποστασιοποίηση έγινε ζητούμενο ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Οι διακοπές με αυτοκινούμενο είναι μια ασφαλής επιλογή για όσους επιθυμούν να αποφύγουν πολυσύχναστες περιοχές και τουριστικά καταλύματα όπου συνωστίζονται τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πληθώρα επιλογών: Εάν ασπάζεστε την αντίληψη ότι «όλα είναι δρόμος» και έχετε μεγαλύτερη προσμονή για το ταξίδι αντί για τον προορισμό, τότε το ταξίδι με αυτοκινούμενο είναι το στοιχείο σας. Αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για να εξερευνήσετε στο έπακρο κάθε περιοχή –ενώ θα σας προσφέρει την καλύτερη θέα προς αυτή.

Video credit: THOR INDUSTRIES

Είτε επιλέξετε τροχόσπιτο είτε αυτοκινούμενο, οι διακοπές στο ύπαιθρο είναι μαγεία. Διαβάστε στο άρθρο «Διακοπές σε Camping: Τα Smart Gadgets που θα χρειαστείς» για τις high-tech λύσεις που θα κάνουν ευκολότερη και πιο διασκεδαστική την εμπειρία σας.

Εκτός από τις εναλλαγές στους προορισμούς, ο εν λόγω τρόπος ταξιδιού προσφέρει πληθώρα εναλλακτικών ως προς το μέσο. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ αυτοκινούμενου ή απλού τροχόσπιτου, ανάλογα με το απαιτούμενο μέγεθος, τις ανάγκες σας και βέβαια τον προϋπολογισμό σας. Αν, βέβαια, δεν τίθεται θέμα αγοράς, μπορείτε απλά να το νοικιάσετε.

Ιδανικό για οικογενειακές διακοπές: Θα φέρει την οικογένειά σας –κυριολεκτικά και μεταφορικά– πιο κοντά, καθώς προσφέρει εγγύτητα και συντροφικότητα που είναι δύσκολο να πετύχετε με άλλες μορφές ταξιδιού. Επιπρόσθετα, δεν θα χρειαστεί να αποχωριστείτε τον σκύλο, τη γάτα σας ή όποιο άλλο κατοικίδιο έχετε και στο σπίτι. Ώστε να κάνουν κι αυτά διακοπές και να μη μείνουν πίσω!

Με τους δικούς σας όρους & χρόνους: Τα ταξίδια είναι ευχάριστα και μερικές φορές μπορεί να μεταμορφώσουν τη ζωή σας, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες για κάποιους ταξιδιώτες, ενδέχεται να αποτελέσουν πηγή άγχους. Χαλαρώστε! Όταν ταξιδεύετε με αυτοκινούμενο, δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε για να προλάβετε την πτήση σας, να περιμένετε σε μεγάλες ουρές ελέγχων ή να προσπαθείτε να χωρέσετε τα πάντα σε μια βαλίτσα. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας με τους δικούς σας όρους –και χρόνους– και να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα χωρίς να πληρώσετε υπέρβαρο.

Τα αυτοκινούμενα και τα τροχόσπιτα είναι ιδανικά για διακοπές με όλη την οικογένεια –συμπεριλαμβανόμενου του αγαπημένου σας κατοικίδιου.

final_RV2

Photo credit: Winnebago

Δεν χρειάζεστε ειδική άδεια οδήγησης: Εάν είστε Ευρωπαίος πολίτης αρκεί η κανονική άδεια οδήγησης κατηγορίας Β που έχετε για το ΙΧ σας.

Που θα κατασκηνώσετε

Η Ελληνική Νομοθεσία απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση, όχι μόνο των αυτοκινουμένων αλλά και κάθε είδους. Ωστόσο, για τα αυτοκινούμενα, ως ελεύθερη κατασκήνωση εννοείται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και τέντας σε εξωτερικό χώρο, καθώς και κάθε δραστηριότητα που προϋποθέτει πολυήμερη διαμονή. Από την άλλη, η στάθμευση αυτοκινουμένων επιτρέπεται παντού όπου επιτρέπεται και η στάθμευση για Ι.Χ. οχήματα – όπου, δηλαδή, δεν υπάρχει σχετική απαγορευτική πινακίδα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, µε ένα αυτοκινούμενο μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα στο οδικό δίκτυο της χώρας και να παρκάρετε όπου επιτρέπεται η στάθμευση. ∆εν μπορείτε όμως, να κατασκηνώσετε οπουδήποτε: Απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών, ρυµουλκουµένων, ηµιρυµουλκουµένων και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες ή παρυφές δημόσιων δασών.

Photo credit: Rolling Turtles

Η ελληνική εταιρεία Rollling Turtles ενοικιάζει αυτοκινούμενα τροχόσπιτα ενώ διοργανώνει και εκδρομές για όσους θέλουν πάρουν μια γεύση ανέμελων διακοπών με ξεναγό πριν αποφασίσουν να βγουν μόνοι στο δρόμο. Θέλετε tips για πιο ξέγνοιαστες διακοπές; Διαβάστε το άρθρο «9+1 tips για τις πιο ανέμελες διακοπές της ζωής σου».

Τα αυτοκινούμενα λοιπόν, μπορούν να σταθμεύσουν οπουδήποτε επιτρέπεται από τον Κ.Ο.Κ., καθώς και σε κάμπινγκ ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους camper-stop, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι χώροι αυτοί είναι εξοπλισμένοι για ταξιδιώτες με αυτοκινούμενα: Διαθέτουν νερό, φρεάτια για την απόρριψη γκρίζων λυμάτων (κουζίνας & μπάνιου) και μαύρων λυμάτων (χημικής τουαλέτας), παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες διευκολύνσεις ανά τοποθεσία.

Το καλοκαίρι έφτασε: Θέλετε να περιηγηθείτε στους αμπελώνες της Καταλονίας, τους ελαιώνες της λίμνης Κόμο στην Ιταλία, τις πανέμορφες παραλίες της Μεσσηνίας ή ένα από 12.000 camper stops στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Διαλέξτε αυτοκινούμενο και καλό δρόμο!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.