Antelope: Το Ιπτάμενο Αμάξι που Βρίσκεται ήδη στον Αέρα

Antelope: Το Ιπτάμενο Αμάξι που Βρίσκεται ήδη στον Αέρα

Ένα φουτουριστικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) με αεροδυναμικό σχεδιασμό και αισθητική «supercar» πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια πτήση του στο Dubai Airshow.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η ανάπτυξη ιπτάμενων οχημάτων για καλύτερη μετακίνηση στις πόλεις φαντάζει πλέον πιο κοντινή (και αναγκαία) από ποτέ. Εκατοντάδες μεγάλες και νεοφυείς επιχειρήσεις εργάζονται ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση.

final_antelope1

Photo credit: Bellwether Industries

Το eVTOL της Bellwether στοχεύει να διευκολύνει τη μετακίνηση στην πόλη. Από την άλλη, η Alauda Aeronautics με το Airspeeder, ένα αγωνιστικό eVTOL φιλοδοξεί να διοργανώσει την πρώτη Formula 1 των αιθέρων. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα απογείωσης & προσγείωσης».

Μία από αυτές, η Bellwether Industries, με έδρα το Λονδίνο, παρουσίασε πρόσφατα την δική της προσέγγιση επί του θέματος: ένα ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) με αεροδυναμικό σχεδιασμό και αισθητική «supercar».

Μία Antelope των πόλεων που πετάει

Ο λόγος για το Antelope, ένα ηλεκτρικό «volar» όπως το ονομάζουν οι δημιουργοί του, το οποίο πραγματοποίησε την παρθενική του δημόσια πτήση στο Dubai Airshow. Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε ήταν τηλεκατευθυνόμενο. Ωστόσο, στόχος είναι η πρώτη σειρά των Antelope να είναι μονοθέσια ή διθέσια οχήματα.

Video credit: Bellwether Industries

Tο Antelope πραγματοποίησε την παρθενική του δημόσια πτήση –χωρίς επιβάτη– στο Dubai Airshow. Από την άλλη, στις ΗΠΑ, αναπτύσσουν ένα eVTOL που μεταφέρει ταυτόχρονα μέχρι και 40 επιβάτες. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Το νέο ιπτάμενο ηλεκτρικό λεωφορείο που αλλάζει τα δεδομένα».

Εντούτοις, τι σημαίνει volar; Στα ισπανικά σημαίνει «πετάω» αλλά για την Bellwether αποτελεί μία νέα φιλοσοφία μετακίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώντας ότι ο όρος eVTOL δεν καλύπτει επακριβώς το όχημά τους, υιοθέτησαν τον όρο volar προκειμένου να περιγράψουν τα νέα ιδιωτικά αστικά αεροσκάφη που κατασκευάζουν. Φιλοδοξούν ότι θα καθιερωθούν στη συνείδηση των οδηγών ως μια κατηγορία οχημάτων όπως παραδείγματος χάρη τα SUV.

Περισσότερο «supercar» παρά eVTOL

Αντλώντας έμπνευση από μία από τις πιο κομψές εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου, το Antelope έχει μια ιδιαίτερα καλαίσθητη, αεροδυναμική μορφή που μοιάζει περισσότερο με ένα supercar παρά με κάποιο από τα eVTOL που βρίσκονται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη από άλλες εταιρείες.

Photo credit: Bellwether Industries

Αν και η Bellwether δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει τις πλήρεις προδιαγραφές του οχήματος, γνωρίζουμε ότι είναι σχεδιασμένο για ιδιωτική χρήση και περιλαμβάνει ένα κρυφό σύστημα πρόωσης που τροφοδοτεί την κατακόρυφη απογείωση και προσγείωσή του. Το υπάρχον δοκιμαστικό μοντέλο εκτιμάται ότι είναι διθέσιο. Ωστόσο, η τελική έκδοση του Antelope που θα μπει σε γραμμή παραγωγής θα μπορεί να φιλοξενήσει 4 ή 5 επιβάτες.

Το πρώτο volar μαζικής παραγωγής της Bellwether αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το 2028, δεδομένου ότι θα έχει λάβει όλα τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το Pencil On The Moon είναι μια πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Generali, η οποία παρακολουθεί στενά όλες τις νέες τάσεις, προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Οι πιο προηγμένες επιστημονικές έρευνες, οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά και οι πιο καινοτόμες εφευρέσεις εξετάζονται προσεκτικά υπό το πρίσμα της εφαρμογής τους στα πεδία της καθημερινότητας με βάσικη αρχή ότι ο άνθρωπος είναι πάντα πάνω από την τεχνολογία.

Αυτή είναι η πηγή από την οποία αντλούμε μελάνι για τις πένες αυτού του blog με έναν κοινό στόχο:

Να γνωρίσουμε, κατανοήσουμε και στο τέλος να αξιοποίησουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου.

Η Generali στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία πιστή στη δεσμεύσή της:

«Να στηρίζει τους ανθρώπους για να δημιουργούν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις ζωές και τα όνειρά τους»

…Αλλά και ανοιχτή στη σκέψη ότι πολλές φορές αρκεί ένα μολύβι για να γράφουμε στο φεγγάρι.